Maak fantastische windgongen van oude, gerecyclede voorwerpen

door Natasja

25 Juli 2022

Maak fantastische windgongen van oude, gerecyclede voorwerpen
Advertisement

Ze worden windgongen, winkklokken of windorgels genoemd. Het zijn decoratieve voorwerpen die zachtjes geluid maken, bewogen door de wind. Ze zijn meestal kleurrijk en geven vrolijkheid en positieve vibraties aan de ruimtes waarin ze worden geplaatst. Voor sommige culturen brengen ze zelfs geluk.

Waarschijnlijk heeft iedereen er wel eens een in huis of tuin gehad. En ze kunnen zelfs worden gemaakt door verschillende soorten voorwerpen en materialen creatief te recyclen. We willen je laten zien hoe eenvoudig het is, aan de hand van een paar ideeën en een paar nuttige tips.

Advertisement
Tutorial via hometalk.com

Tutorial via hometalk.com

Deze windgong bijvoorbeeld kan worden gemaakt met alleen een kleine vintage lampenkap, enkele niet bijzonder dure kralenkettingen en een paar oude zilveren lepels die aan het uiteinde van het handvat een gaatje hebben.

Om hem te maken, verwijder eerst de stof van de lampenkap om het metalen geraamte te verkrijgen dat je gong zal vormen. Verdeel vervolgens de kettingen in het aantal strengen kralen dat je nodig hebt om de lampenkap te versieren. Je maakt ze vast van boven naar beneden. En dan maak je er evenveel vast aan de basis, laat ze bungelen zodat je er lepels aan kunt vastmaken.

Bij de demontage en de bevestiging help jezelf met kniptang, tangen, metaaldraad en kleine sluitbare ringetjes. Voordat je de lepels aan de strengen bevestigt, moet je bedenken dat je, voor een aangenamer en scherper geluid, kunt overwegen de kromming af te vlakken. Kies de kleuren die je het mooist vindt en als het werkje af is, zal het resultaat verbluffend zijn. Meer informatie over de handleiding vind je door hier https://www.hometalk.com/diy/outdoor/garden/repurposed-lampshade-wind-chime-44413425 te klikken.

Hier zijn nog enkele voorbeelden van creatieve DIY windgongs projecten.

Advertisement

Ook hier kun je met kralen en gesmolten, gerecyclede plastic schijfjes dit wonder bereiken.

Terwijl je alleen met lepels of ander, duidelijk oud bestek, zo'n gong zou kunnen maken.

En dan is er nog de grote klassieke windgong van gerecyclede kroonkurken, die altijd een geweldig effect vormt.

Kortom, er zijn heel veel ideeën en manieren die kunnen worden toegepast. Het enige wat je nog rest is beginnen met het maken van je eigen bijzondere windgongen.

Advertisement