x
Versieren met houten letters: 11 ideeën…
Maak een praktisch en veelzijdig natuurlijk schoonmaakmiddel van zachte zeep Een muffe geur op plaids en dekens? Verwijder het met deze eenvoudige en natuurlijke trucs

Versieren met houten letters: 11 ideeën voor een persoonlijk tintje in huis

23 Oktober 2022 • Door Natasja
361
Advertisement

Bij de keuze van wanddecoraties of allerlei decoratieve accessoires denkt men altijd aan voorwerpen met een mooie vorm, of aan ingelijste foto's. Maar letters en woorden kunnen ook deel uitmaken van de inrichting van elke kamer.

Van de initialen van een samenwonend stel tot de namen van de kinderen in hun kamers, tot verwelkomende uitdrukkingen of favoriete woorden en citaten op de muren: dit zijn allemaal gemakkelijke en veelzijdige ideeën om het huis te personaliseren zodat het - letterlijk - over ons spreekt. Laat je inspireren door enkele ideeën zoals die hieronder om je eigen houten tekst te maken.


Het is leuk om letters te gebruiken als decoratieve accessoires op planken of schappen van dressoirs, boekenkasten en dergelijke. En een idee dat nooit uit de mode raakt, is het gebruik van de initialen van namen. 

Je kunt latten uit multiplex (of wat je maar wilt) zagen, en eventueel je favoriete lettertype kiezen om het gewenste lettersjabloon te vinden. Wat betreft de verf waarmee je kunt versieren, is de keuze eindeloos, en misschien vind je het ook een goed idee om het wit te schilderen met een gebeitste afwerking, voor een shabby chic stijl.

Advertisement

Er zijn ook ideeën om de hele naam in handschrift te schrijven, en een uniek stuk hout uit te snijden. Dit is een favoriet idee om de kinderkamer te personaliseren.

Letters met zeer moderne lettertypes, het soort dat helemaal in is op sociale media, zijn zeer stijlvol. Je hebt echt keuze te over, en een bezoekje aan sites als Etsy, Pinterest of Instagram kan je duizend ideeën geven om je eigen gepersonaliseerde letters te maken.

Ook moet worden gedacht aan het gebruik van zowel de beginletter als de hele naam: de eerste vormt de achtergrond van de tweede, met twee totaal verschillende stijlen en afmetingen.

Advertisement

Je kunt ook een houten lijst gebruiken met het lettersjabloon en dat vullen met stof, webbing of andere materialen!

foto: WoofWoofWood

En wat vind je van gerecycled hout? Zelfs speelblokken voor kinderen kunnen deel uitmaken van een decoratieve tekst. Anders kan elk ander stuk hout gereduceerd worden tot blokken.

Advertisement

Een grote, mooi gemaakte letter, om op een kast te zetten, kan ook een mooie spaarpot zijn, zoals in dit geval!

En zou het niet leuk zijn om de muur te versieren met gigantische Scrabble letters die de gewenste woorden vormen?

Advertisement

Elke letter kan dan worden versierd met toevoegingen aan het sjabloon. Of met toepassingen in reliëf, zoals gedroogde of handgemaakte bloemen.

foto: crawoo/Etsy

En je hoeft je niet te beperken tot namen: woorden, citaten, favoriete uitdrukkingen... Het zal leuk zijn om je huis op deze manier te laten spreken!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt