10 fantastische creatieve ideeën voor het recyclen van plastic doppen

door Natasja

11 Juli 2022

10 fantastische creatieve ideeën voor het recyclen van plastic doppen
Advertisement

Dat plastic recycling goed is voor het milieu, is nu voor iedereen waarschijnlijk wel duidelijk. Misschien weten maar weinig mensen hoe nuttig het is om met name plastic doppen te recyclen. De productie ervan gaat gepaard met een aanzienlijk energieverbruik. En ze worden echt in onvoorstelbare hoeveelheden geproduceerd. Dus waarom ze niet hergebruiken?

Omdat een dop een klein, rond voorwerp is en in het algemeen in alle kleuren bestaat, leent hij zich ertoe deel uit te maken van elke soort creatie. Je kunt er nuttige voorwerpen voor dagelijks gebruik mee maken of het gebruiken voor artistieke creaties, versieringen, decoraties. Mozaïeken en elementen van allerlei aard kunnen fascinerende werken zijn voor kunstenaars en amateurs of leuk voor kinderen om te maken, bijvoorbeeld. Hieronder staan enkele prachtige ideeën om te realiseren.

Advertisement

Door de doppen aan elkaar te lijmen, volgens speciale patronen en schikkingen, is het mogelijk om elk type houder in elke vorm of maat te maken. Een kleurrijke speelgoedmand voor kinderen kan hiervan een voorbeeld zijn.

Advertisement

Het vullen met doppen van letters of andere decoratieve elementen, eventueel voor een feest, kan een winnend idee zijn. Het is een uitstekende oplossing om bijvoorbeeld het gebrek aan decoraties in bepaalde kleuren te verhelpen die moeilijk te vinden zijn.

En waarom geen wekker maken van plastic doppen? Met een beetje handigheid en een paar goede tips, zal het helemaal niet moeilijk zijn.

Creatief knutselen voor kinderen met gekleurde plastic flessendoppen is eenvoudig en leuk. Met karton, doppen, lijm en kleuren kunnen heel intuïtief veel fantastische dieren worden gemaakt. En om het een nog prikkelender activiteit te maken, zou je bijvoorbeeld kunnen besluiten om speelkaarten te maken voor memory. Door spel en creativiteit te combineren, leren kinderen spelenderwijs het belang van recycling.

Lampen die zijn gemaakt door de doppen op steunen van verschillende vorm te lijmen of oude op te knappen lampen te versieren, zullen charmant en hoogst origineel zijn.

Advertisement

Op dezelfde manier kunnen plantenbakken en bloempotten prachtig worden verfraaid door er doppen van alle soorten, kleuren en maten aan te bevestigen.

En voor professionele (maar ook amateur-) kunstenaars betekent mozaïeken maken met plastic doppen kunst maken, op een duurzame manier, met de mogelijkheid om zeer hoge niveaus te bereiken, en werken van buitengewone schoonheid te creëren.

Advertisement

Zou je ooit zeggen dat je doppen kunt gebruiken om placemats, onderzetters, pannenonderzetters en matten te maken in alle vormen, patronen en kleuren? Ja, dat is ook mogelijk.

Een bizarre maar nuttige truc is het maken van een palet, waarbij een kartonnen sjabloon wordt uitgeknipt en er gekleurde dopjes op worden geplakt waarin je waterverf, acrylverf, aquarelverf of een ander soort verf kunt doen.

Advertisement

En tenslotte kun je de doppen altijd gebruiken om leuke windgong te maken om misschien in de tuin of op de veranda op te hangen, voor een vleugje vrolijkheid en positiviteit.

Waar wacht je nog op? Verzamel alle doppen die je kunt krijgen en veel plezier bij het maken van deze werkjes!

Advertisement