Gebruik restjes stof om mooie, kleurrijke kransen te maken

door Natasja

21 Juni 2022

Gebruik restjes stof om mooie, kleurrijke kransen te maken
Advertisement

Ronde kransen aan de deur zijn een van de populairste en wijdst verbreide traditionele decoraties ter wereld, en ze kunnen op oneindig veel manieren worden gepersonaliseerd. Van de houder tot de materialen die worden gebruikt om ze te maken, kunnen kransen worden gemaakt geïnspireerd door elk thema: seizoenen, speciale feestdagen, belangrijke gebeurtenissen of gewoon de inspiratie van het moment.

Onder de duizenden manieren waarop je je eigen krans kunt maken, is er één die supergoedkoop, gemakkelijk en met een gegarandeerd resultaat is: die van het creatief recyclen van restjes stof. Je kunt echt van alles gebruiken: je kunt speciaal voor dit doel vilt kopen, of restjes stof die overgebleven zijn van een of ander naaiwerkje, gebruiken. Maar niets belet je om oude kleren of zelfs stof van wat huishoudlinnen te gebruiken! Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement
Tutorial via creativelybeth.com

Tutorial via creativelybeth.com

Als je gewoonlijk met vilt knutselt, heb je misschien een paar stroken over. Houd ze apart en als je er genoeg van hebt, kun je ze aan een houten borduurhoepel binden en heb je een kleurrijke krans. Het is zo eenvoudig en vrolijk dat je zin krijgt om vilten vellen in alle kleuren te kopen om er een te maken!

Advertisement

Dezelfde techniek werkt met elk restje stof: maak van oude t-shirts of blouses en elk ander kledingstuk dat niet meer te gebruiken is repen, en knoop ze rond een cirkelvormige houder!

Elke houder die je gewoonlijk voor kransen gebruikt, leent zich ook om op deze manier te worden versierd: hoepels van ijzerdraad, houten hoepels en zelfs polystyreen hoepels zijn dus geschikt. En je zou ook die van gedraaide takken kunnen gebruiken die gewoonlijk gevuld zijn met bladeren voor kerstkransen.

Je kunt je ook uitleven met de kleuren die gebruikt worden om met stof te versieren. Zo kunnen stoffen van verschillende weefsels en kleuren worden gebruikt, maar eenmaal gecombineerd creëren ze een delicate kleurverloop, het ombre-effect!


Of je kunt stoffen gebruiken die allemaal bedrukt zijn en versierd met zwart-witte motieven: ook al hebben ze verschillende prints, de tweekleurigheid zal ervoor zorgen dat ze allemaal goed bij elkaar passen.

Zou je het leuk vinden om soortgelijke kransen te maken?

Advertisement