Gerecycleerde oude melkbussen: geweldig om de tuin te decoreren

door Natasja

16 Juni 2022

Gerecycleerde oude melkbussen: geweldig om de tuin te decoreren
Advertisement

Bij het inrichten van de tuin kun je je uitleven met creatieve recycling-ideeën, vooral als de tuinhoeken zo zijn ingericht dat ze ruimte bieden aan details in rustieke stijl. Zo komen veel oude en ongebruikte voorwerpen weer tot leven als ze op een originele en artistieke manier worden gebruikt: dat is het geval met houten vaten, zinken teilen en ook oude gegalvaniseerde melkbussen.

Het zijn voorwerpen die doen denken aan vroeger - hoewel ze niet helemaal zijn verdwenen - en daarom een echte charmante rustieke charme hebben. Door hun vorm, robuustheid en duurzaamheid kunnen ze op veel verschillende manieren worden gebruikt, als eenvoudige decoratie of ook als tuinmeubilair. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Oude melkbussen van gegalvaniseerd metaal zijn voorwerpen die tegenwoordig zelden worden gebruikt en daardoor alle charme van een voorwerp uit vervlogen tijden behouden.

Advertisement

Hoewel ze ook heel mooi zijn als ze in hun natuurlijke kleur worden gelaten, zelfs als ze een beetje verroest of verweerd zijn, is het ook geen slecht idee om ze te verven.

Vaak, als ze als plantenbak worden gebruikt, fungeren ze eigenlijk meer als steun voor een paar schalen die er bovenop rusten... Maar ze kunnen ook met aarde gevuld worden om er direct bloemen en planten in te planten. Dan moet je alleen nog het probleem van een goede afwatering oplossen.

Een andere manier waarop ze kunnen worden gebruikt is als eenvoudige potten voor composities bij de ingang: ze hebben die rustieke charme die past bij elk seizoen of feestdag.

Deze voorwerpen zijn zwaar en gemaakt van stevig metaal, waardoor ze ook zware gewichten kunnen dragen. Daarom kunnen ze ook probleemloos worden gebruikt als onderstel voor een buitentafel door er een houten blad op te monteren.

Advertisement

En ook in dat geval, waarom niet alles in een uniforme kleur verven?

Of misschien kun je je uitleven met strepen die overeenkomen met de fantasie van sommige bekledingen van de zithoek.

Advertisement

De grotere en hogere melkbussen kunnen krukken worden, voeg gewoon een zitting toe die bovenaan goed bevestigd is.

Er kan een fontein van worden gemaakt die in het midden van de tuin wordt geplaatst.

Advertisement

Of zet de drinkbak voor de vogels er bovenop.

Net als terracotta amforen of oude houten vaten zijn ze perfect voor het aanleggen van bloemperken met bloemen die op de grond worden gegoten.

Zou je het leuk vinden om de tuin met een oude melkbus te versieren?

Advertisement