Heb je een onherstelbare plafondventilator? Je kunt er veel creatieve voorwerpen van maken

door Natasja

18 Juni 2022

Heb je een onherstelbare plafondventilator? Je kunt er veel creatieve voorwerpen van maken
Advertisement

Er zijn perioden van het jaar waarin een plafondventilator echt een redding is tegen verstikkende hitte, maar ze komen ook van pas om in de winter verwarmde lucht te laten circuleren. Zo kan het gebeuren dat je ze lange tijd in gebruik hebt, en dat ze na verloop van tijd onherstelbaar stuk gaan. Of je geeft er gewoon de voorkeur aan een oud en slecht werkend exemplaar te vervangen door een nieuwer, lichter en efficiënter model.

Wat kan je met een oude ventilator doen? Je zou kunnen overwegen om sommige van de onderdelen te gebruiken voor creatieve knutselwerken waarmee je je huis of tuin kunt versieren. Met name de bladen - vooral die van hout - worden creatieve materialen die op veel verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Bekijk de onderstaande ideeën voor het recyclen van oude ventilatoren.

Advertisement

De houten bladen van oude ventilatoren zien eruit alsof ze geboren zijn om libellenvleugels te worden: ze zouden de tuin fantastisch versieren!

Advertisement

En ze zijn ook mooi wanneer ze met meer details zijn beschilderd en zelfs versierd met reliëfelementen.

Zou het niet mooi zijn om een windmolen te zien opduiken uit een of ander bloembed of bloempot in de tuin of op het balkon?

Een modelbouwliefhebber zou die houten bladen kunnen gebruiken voor een zelfgebouwd vliegtuig.

Als je vrienden en familie wilt verwelkomen met een bord bij de ingang van je huis, kun je er gemakkelijk een maken door een van deze bladen te beschilderen. En op dezelfde manier zou je borden kunnen maken die op duizend manieren kunnen worden gebruikt, eventueel ook om de tafel met de drankjes aan te duiden op een feestje!

Advertisement

Geschilderde borden met een tekening of citaat: ze zijn altijd leuk om te gebruiken om het huis te versieren.

En als je ooit zin hebt om thuis straatnaambordjes te gebruiken, kan je altijd deze stukken hout gebruiken.

Advertisement

In de tuin, eventueel om zones van bijzonder belang aan te geven, of de moestuin: het is leuk om plaatsen te vinden die op deze zijn aangeduid.


Iemand heeft bedacht ze te gebruiken om een vogelvoederhuisje op te hangen.

Advertisement

Samen worden het reusachtige bloemen die je kunt gebruiken zoals je maar wilt!

Er zijn genoeg ideeën voor het maken van versieringen voor verschillende feesten gedurende het hele jaar, van Kerstmis tot Pasen tot Halloween.

Heb je er wel eens aan gedacht om de bladen van een oude plafondventilator op een soortgelijke manier te benutten?

Advertisement