Muggen bestrijden: heb je deze DIY methoden om van muggen af te komen al geprobeerd?

door Natasja

12 Juni 2022

Muggen bestrijden: heb je deze DIY methoden om van muggen af te komen al geprobeerd?
Advertisement

Elk jaar met de komst van de zomer zullen we ons lichter gaan kleden, overdag van meer uren daglicht genieten en vooral 's avonds tijd buiten doorbrengen. Maar al deze aangename activiteiten brengen vaak een niet zo onschuldige vijand met zich mee: muggen.

We weten allemaal hoe vervelend deze insecten zijn, hoe ze momenten van ontspanning en rust kunnen verstoren en dan ook nog ondraaglijke irritatie en jeuk kunnen veroorzaken. Wat kunnen we doen om deze verraderlijke aanwezigheid in ons leven te bestrijden? Er zijn een aantal remedies om te proberen, zoals die hieronder aangegeven worden.

Advertisement
piqsels.com

piqsels.com

  • Investeer in een elektrisch insectendoder: het is een ietwat wreed middel, en ook vervelend om te hanteren, maar het werkt vaak als de situatie niet ernstig is. Muggen (maar helaas ook andere insecten die niet noodzakelijk schadelijk zijn, zoals motten en andere) worden aangetrokken door de lichtstaafjes, en wanneer ze in contact komen met het gloeiende oppervlak zijn ze... zullen dood neervallen.
  • Geurkaarsen: de geur van bepaalde planten en kruiden werkt als een natuurlijk afweermiddel. Dus, lavendel, citronella en geranium zijn de natuurlijke geuren om op te vertrouwen.
  • Etherische oliën: extracten van de aangegeven planten werken ook in DIY middelen. Je kunt dus een paar druppels in 250 ml water in een sprayflacon gieten en op jezelf spuiten (maar test eerst een stukje huid en controleer of je niet allergisch bent voor een van de planten waarvan je de etherische oliën gebruikt). Je kunt ook op horren (aan ramen) en gordijnen spuiten.
  • Koffiedik verbranden: in een blik, een keramische houder. Het moet langzaam branden zoals bij wierook of spiralen, en de zure geur van de rook zal net zo werken als deze twee andere middelen.
  • Maak een suiker- en gistval: snij een plastic fles doormidden, steek de hals ondersteboven in de bodem en plak hem dicht met plakband. Vul de bodem met water en voeg vervolgens twee of drie eetlepels suiker en een gram gistpoeder toe. Schud om te mengen en laat de muggen aangetrokken worden door de vloeistof en gevangen raken tussen de plastic wanden.
  • Plaats een ventilator bij de ingang van het huis: het koelt je weliswaar niet af, maar de luchtstroom maakt het de muggen onmogelijk om binnen te vliegen.

Heb jij een favoriete methode tegen muggen?

Advertisement