Deze kunstenares transformeert stukken gerecycled hout in prachtige inrichtingsaccessoires

door Natasja

20 Mei 2022

Deze kunstenares transformeert stukken gerecycled hout in prachtige inrichtingsaccessoires
Advertisement

Een nieuw leven geven aan afgedankte voorwerpen is het middelpunt van veel creatieve activiteiten, en een van de materialen die zeker het vaakst op deze manier worden gebruikt is hout. Over het algemeen gaat het echter om hout dat is overgebleven van een andere bewerking, of een deel is van een versleten meubelstuk.

Hoe zit het met de stukken hout die overblijven van het houtkappen, bijvoorbeeld? De misschien knoestige delen, of schijven van hout die grote gaten in het midden hebben: ze worden brandhout... Of het gebeurt dat iemand, zoals de Filipijnse kunstenares waarover we je hieronder vertellen, ze benut voor zeer mooie en altijd unieke decoratieve stukken.

Advertisement


Op het internet heet ze Angel Harmony, en je kunt haar werk zien op Instagram https://www.instagram.com/itsangelharmony/, Facebook https://www.facebook.com/itsangelharmony en de online winkel https://angelharmonycreativeshop.cococart.co/. De stukken hout kreeg ze van haar vader als uitdaging om te zien wat ze er mee kon doen. De kunstenares leerde een aantal basisbeginselen van houtbewerking, timmerwerk en zelfs elektrotechniek om de voorwerpen te maken die in haar opkwamen.

Haar werken zijn altijd verzegeld met houtolie en versierd met specifieke houtverven.

Zo creëerde ze unieke tafellampen met grote gloeilampen, zoals de laatste jaren in de mode is. Van veel van haar ontwerpen laat ze ook enkele studie schetsen zien.

Advertisement

Van een ander stuk hout, dat haar aan aria's van opera's deed denken, maakte ze vervolgens een penseelhouder, die ook kan worden beschouwd als een decoratieve pennenhouder voor een groot en imponent bureau.

Hier werd een stuk boomstam vol inwendige spleten behandeld en geschilderd om de ruwheid en onregelmatigheden ervan te benadrukken. En vervolgens werd het een stijlvolle plantenbak om een salontafel of een ander oppervlak in huis te versieren.

Angel Harmony geeft haar werken namen die geïnspireerd zijn op de beelden die hun vormen in haar ogen oproepen.

Er zijn ook minikrukjes die perfect kunnen dienen als pothouder, houders voor taarten en gebak of zelfs als basis voor mooie tafeldecoraties.

Werken met afvalhout kan heel bevredigend zijn, en een constructieve manier om de tijd te doden en te ontspannen: het stuk dat voor je ligt bestuderen en je voorstellen op hoeveel manieren je het kunt bewerken, en dan zien hoe het project vorm krijgt dankzij je inspanningen is een proces dat veel voldoening kan geven en bijna therapeutisch kan worden!

Advertisement