Wil je natuurlijk uitziende plantenbakken? Je kunt aangespoeld hout gebruiken

door Natasja

12 Mei 2022

Wil je natuurlijk uitziende plantenbakken? Je kunt aangespoeld hout gebruiken
Advertisement

Aangespoeld hout is een fantastische natuurlijke hulpbron voor een groot aantal creatieve knutselwerken waarmee je het huis kunt versieren op een manier die altijd uniek en origineel is. Het is het hout dat ons door de golven van de zee wordt aangereikt en dat vervolgens op de kust opdroogt: houd er rekening mee dat het niet vrijelijk en op elk moment van het jaar van elk strand kan worden gehaald. Afhankelijk van het gebied zijn er voorschriften over wanneer en waar het kan worden verzameld (vaak na zeestormen), anders moet het worden gelaten waar het is. Er zijn echter verschillende onlinesites, zoals het platform Etsy, waar over de hele wereld takken en stukken van gestrand hout worden verkocht.

Je kunt boomstammen, en nog meer kleinere takken en twijgen, gebruiken om fantastische plantenbakken en vaashouders te maken door de stukken aan elkaar te lijmen of ze te integreren met andere materialen. Kijk eens naar de ideeën hieronder voor inspiratie.

Advertisement
TedandBellaStudio/Etsy

TedandBellaStudio/Etsy

Een heel eenvoudig idee, dat je in staat stelt elke glazen vaas of ander materiaal dat je in huis hebt te gebruiken, is de buitenkant van deze eenvoudige, rechtlijnige houders te bekleden met een heleboel even rechte takjes, naast elkaar geplaatst. Ze kunnen op hun plaats worden gehouden met koordjes en touw, maar je kunt er ook een paar druppels hete lijm op doen om ze stabiel te houden.

Advertisement
TedandBellaStudio/Etsy

TedandBellaStudio/Etsy

Als je kunstbloemen gebruikt, of ook pompons en andere versieringen, hoef je er niet eens een vaas in te zetten, misschien kun je gewoon een houten schijf of ander materiaal op de bodem bevestigen.

WillowandwavesCrafts/Etsy

WillowandwavesCrafts/Etsy

Aangezien aangespoeld hout ideaal is voor decoraties in maritieme stijl, is het altijd een leuk idee om schelpen te gebruiken als versiering van het touw dat de takken bijeenhoudt.

GnVDesignsCompany/Etsy

GnVDesignsCompany/Etsy

Maar mos gebruiken kan ook een originelere oplossing zijn.

bcedome/Etsy

bcedome/Etsy

Takken van aangespoeld hout hebben vaak fascinerende en altijd unieke gedraaide vormen, dus waarom zou je ze niet gebruiken om composities te maken waarin je planten kunt plaatsen? Je kunt jezelf helpen door de takken vast te maken aan een houten cilinder of een ander regelmatig gevormd voorwerp als de belangrijkste steun/basis voor de plantenbak.

Advertisement
Kiwimana/Etsy

Kiwimana/Etsy

Of takken kunnen meer geometrisch gevormde houten constructies versieren, waardoor een mooi contrast ontstaat.

CREAFLEURETTE/Etsy

CREAFLEURETTE/Etsy

Ook mooi zijn plantenbakken die eruit zien als een willekeurige stapel takjes, maar die in werkelijkheid stap voor stap zijn opgebouwd met behulp van hete lijm of zelfs spijkers.

Advertisement
CREAFLEURETTE/Etsy

CREAFLEURETTE/Etsy

En er hoeven niet per se vazen met bloemen of planten in het midden van deze voorwerpen worden geplaatst. Je kunt ze niet alleen gebruiken als vaashouders, maar ook als kaarsenhouders.

Er zijn vele modellen om inspiratie uit te halen, waaronder manden die kunnen worden opgehangen en vervolgens gevuld met aarde (eventueel bekleed met kokosvezel) waarin vetplantcomposities kunnen worden geplaatst.

Advertisement

En als het gaat om vetplanten in aangespoeld hout, zijn composities waarin plantjes in alle spleten van een grotere stam zijn weggestopt, fantastisch mooi.

Zou je het leuk vinden om je huis met soortgelijke creaties te versieren?

Advertisement