Maak zelf prachtige lijsten voor spiegels met natuurlijke elementen

door Natasja

05 Juni 2022

Maak zelf prachtige lijsten voor spiegels met natuurlijke elementen
Advertisement

Wanneer je een spiegel in een kamer plaatst, kan dat zijn omdat het een onmisbaar accessoire is, zoals in een badkamer of een kledingkast, of omdat je de helderheid van de kamer wilt versterken, dankzij de weerkaatsing van het licht erop.

Zo worden ze een manier om op natuurlijke wijze lichte plekken in kamers aan te brengen, en dan is er geen twijfel over mogelijk dat ze altijd een geheel eigen charme hebben, omdat ze de beelden verdubbelen. Waarom zou je ze dan niet nog meer in het oog laten springen met wat handgemaakte versieringen voor hun lijsten? Hieronder vind je enkele ideeën voor het maken van lijsten met natuurlijke elementen.

Advertisement
Tutorial via remodelaholic.com

Tutorial via remodelaholic.com

Een kwartsinzetstuk op een zeer eenvoudige lijst: in werkelijkheid is de versiering van deze spiegel niet gemaakt met het beroemde witte mineraal, maar met namaakglaskristallen van het soort dat wordt gebruikt voor vazen in huis. Een echt creatief idee om een modern en origineel effect te bereiken.

Advertisement
Tutorial via diyeverywhere.com

Tutorial via diyeverywhere.com

Rivierkiezels zijn ook een perfect materiaal om een heel eenvoudig houten lijst mee te versieren. In plaats van de houten laatje leeg te laten, waarom bekleed je ze niet met een soort natuurlijk mozaïek? Je kunt verzamelde kiezelstenen gebruiken of eenvoudigweg online kopen.

Tutorial via instructables.com

Tutorial via instructables.com

Voor deze lijst werd eenvoudig triplex gebruikt, in de gewenste vorm gezaagd, en vervolgens gips (scagliola, calciumsulfaat) waarin alle blauwe kiezels, van het soort dat in aquaria wordt gebruikt, werden gelegd. Uiteraard hoef je alleen maar de kleur van de kiezels te veranderen om een heel ander resultaat te krijgen dat bij je interieur past.

OakcraftDesigns/Etsy

OakcraftDesigns/Etsy

Ook van hout dat zwaar door de tijd is getekend, zoals deze dunne latten van massief eiken, kan een eenvoudige lijst met een rustieke uitstraling worden gemaakt die ook geschikt is voor moderne omgevingen. Kortom, gerecycled hout kan veel voldoening schenken!

Etsy

Etsy

Een ander materiaal dat zich goed leent voor dit soort projecten is aangespoeld hout. Pas echter op bij het verzamelen, dat alleen is toegestaan in bepaalde gebieden op bepaalde tijdstippen van het jaar en wanneer er een uitdrukkelijke vergunning is van de betrokken gemeente.

Advertisement
vintagehappimillAT/Etsy

vintagehappimillAT/Etsy

Aangespoeld hout kan ook een decoratie worden die in reliëf kan worden toegevoegd aan om het even welke lijst: aangezien elke tak een echt sculptuur van de natuur is, zal het altijd een uniek stuk zijn.

DriftwoodTurkey/Etsy

DriftwoodTurkey/Etsy

Ook de dunste takjes van aangespoeld hout kunnen ongelooflijke creaties worden: kijk eens hoe mooi ze radiaal gerangschikt zijn rond een kleine ronde spiegel. Ze veranderen het van een saai en volkomen onopvallend accessoire in een prachtige wanddecoratie.

Advertisement
ThalassophileVibes/Etsy

ThalassophileVibes/Etsy

Schelpen zijn altijd een prachtig natuurlijk element voor projecten als deze: je kunt ze gemakkelijk online kopen of bij erkende handelaars, en er zijn genoeg namaakschelpen waarvan je moeilijk kunt geloven dat ze niet uit zee komen. Door verschillende soorten door elkaar te gebruiken, ontstaan werkelijk unieke lijsten.

CreolePearl/Etsy

CreolePearl/Etsy

Zelfs de helft van de schelp van een oester kan een decoratief element voor een DIY fotolijstje worden. Ze zijn ook mooi op fotolijsten, niet alleen op sommige spiegels. En je zou parels kunnen toevoegen, ook nepparels, en misschien zelfs gekleurde parels.

Advertisement
BarnOwlVintageFrance/Etsy

BarnOwlVintageFrance/Etsy

Je kunt echt schelpen van alle vormen gebruiken, en dan eventueel de verschillende vormen benutten om min of meer regelmatige decoratieve motieven te maken.

Heb je wel eens zelf de lijst van een spiegel op soortgelijke wijze versierd?

Advertisement