Als je wat accessoires of houders in huis nodig hebt, kun je die misschien maken van oude kleerhangers

door Natasja

23 April 2022

Als je wat accessoires of houders in huis nodig hebt, kun je die misschien maken van oude kleerhangers
Advertisement

Iedereen heeft wel kleerhangers in huis. We hangen er kleren of kledingaccessoires aan, en ze zijn meestal gemaakt van metaal, plastic of hout. Maar soms moet je een ander perspectief aannemen en kleerhangers, misschien oude die een beetje beschadigd of misvormd zijn, zien als materiaal waarmee je iets totaal anders kunt creëren.

Online zijn er heel veel voorbeelden te vinden van mensen die van een metalen of houten hanger nuttige accessoires of echte inrichtingselementen hebben gemaakt. Hieronder vind je enkele originele projecten die je op een idee kunnen brengen voor een DIY project.

Advertisement

Verschillende onderdelen van hangers, ijzerdraad, draadtang en tang en je kunt goedkoop een handige houder voor aan de muur maken.

Advertisement

Een soortgelijk ontwerp kan ook worden gebruikt als alternatieve wandfotohouder.

Met alleen een deel van de kleerhangers, op de juiste manier gebogen, kun je handige haken maken voor vele andere voorwerpen.

Verschillende modellen kleerhangers kunnen worden omgevormd tot handige en originele toiletrolhouders voor in de badkamer. Maar je kunt er ook bolletjes touw aan hangen: keuken- of pakjestouw, maar ook linten of stoffen banden.

Een beetje buigen hier en daar en de metalen kleerhanger wordt een eenvoudige en functionele documenthouder om aan de muur te hangen.

Advertisement

Gebruik je veel linten voor naaiwerk of creatieve werkjes? Hang ze allemaal aan een metalen kleerhanger in de buurt van je werkplek om ze netjes te houden.

Op dezelfde manier kun je kleerhangers gebruiken voor elk ander soort gereedschap dat een gat heeft waardoor de ijzeren draad kan worden geleid.

Advertisement

Als je ze toch voor kleding wilt gebruiken, in het geval van metalen exemplaren die de neiging hebben te vervormen, kun je ze zo bekleden dat ze helemaal veranderen: mooier en comfortabeler, met alleen de stof erom heen.

In het geval van houten exemplaren is het ook leuk om ze te versieren met stickers, decoupage of door ze te beschilderen.

Advertisement

Houten hangers kunnen zelfs worden gebruikt als bouwelementen voor originele meubels, bv. tafels met glazen bladen...

... Of vorm de structuur van een fauteuil met een onmiskenbaar onvergetelijke uitstraling.

Heb je wel eens kleerhangers gerecycled?

Advertisement