Wil je de waarde van je huis verhogen? Dit zijn de meest geschikte verbeteringen

door Natasja

18 April 2022

Wil je de waarde van je huis verhogen? Dit zijn de meest geschikte verbeteringen
Advertisement

Een huis bezitten betekent er zorg voor dragen en het zo goed mogelijk onderhouden, zowel om het je zo aangenaam en leefbaar mogelijk te maken als misschien om ervoor te zorgen dat het niet in waarde daalt op de vastgoedmarkt. Dit zijn belangrijke bezittingen die een bron van inkomsten kunnen worden als ze moeten worden verhuurd of verkocht.

Het verhogen van de waarde van je huis is ook mogelijk met een reeks renovatie- en onderhoudsmaatregelen op verschillende niveaus, zoals die welke hieronder worden uiteengezet.

Advertisement

Ingang

De voordeur is het eerste wat je opvalt, het eerste wat een indruk geeft van het huis. De deur er goed uit laten zien door het te verven is een klein foefje dat het verschil kan maken zonder al te veel kosten.

Advertisement

Als je echter overweegt ze te vervangen, dan zijn die met glazen panelen aan de zijkanten, die veel licht binnenlaten en er echt elegant uitzien, de laatste jaren populairder geworden.

De vestibule bij de ingang van het huis is een andere ruimte die niet over het hoofd mag worden gezien. Om de vestibule, maar ook de ermee verbonden vertrekken op te fleuren, kun je gebruik maken van kleine horizontale ramen die bovenaan worden geplaatst, zowel boven de ingangsdeur, als misschien op de muren die de ingang omringen.

Ramen

Oude raamkozijnen maken nooit een goede indruk, en het is altijd de moeite waard te investeren in kozijnen die beter isoleren en gemakkelijker te openen en te sluiten zijn. Wat het uiterlijk betreft, lijkt de trend steeds meer te gaan in de richting van schuifpanelen in plaats van veel kleinere ramen.

Garage

Garage

Pixabay

Als de garage naar de buitenkant van het huis is gericht, naar de straat toe, is het veranderen van de deur, of op zijn minst het opnieuw verven ervan, een goede manier om het huis er op het eerste gezicht mooier uit te laten zien.

Advertisement

Keuken

Het vervangen van keukenmeubels kost altijd meer geld. Als dit niet mogelijk is, is het een goed idee om de inrichting op te frissen door de kleur van de meubels te veranderen, eventueel ook de handgrepen en knoppen.

Ook het toevoegen of veranderen van de spatwand en het denken in termen van het efficiënter inrichten van de ruimte is iets dat een uitstekende indruk zal achterlaten op iedereen die deze ruimte ziet.

Badkamer

Het toevoegen of veranderen van de muurbekleding van de bad/doucheruimte, of het leggen van een modernere vloer (soms zelfs bovenop de bestaande vloer) kan met weinig geld worden gedaan.

Advertisement

Een zeer aantrekkelijk element in de badkamer is echter een douche die gemakkelijk toegankelijk is, een douche zonder randen en treden die de toegang kunnen belemmeren.

Ruimtes geïntegreerd in de slaapkamer

De ouderslaapkamer wordt veel aantrekkelijker als er ruimte kan worden gevonden voor een paar geïntegreerde ruimtes of compartimenten: dit kan de privébadkamer zijn...

Advertisement

... Of zelfs een garderobe met een toilettafel.

Buiten

Er zijn zoveel dingen die je in de tuin kunt doen en ze variëren afhankelijk van de beschikbare ruimte, maar iets dat nuttig en aangenaam kan zijn in elk huis met een tuin of binnenplaats is een terras, die verhoogde houten platforms die perfect zijn om in te richten met lounges en eethoeken dicht bij het huis om te genieten op vele momenten van het jaar.

Welke verbeteringen zou jij in jouw huis willen doen?

Advertisement