Maak schattige paasknutsels door kurken creatief te recyclen

door Natasja

19 Maart 2022

Maak schattige paasknutsels door kurken creatief te recyclen
Advertisement

Wanneer je zin hebt om je huis te versieren voor een feestdag zoals Pasen, zijn er genoeg mogelijkheden, maar misschien doe je elk jaar uiteindelijk dezelfde dingen. Als je eens op een andere manier wilt versieren, kun je denken aan eenvoudige en leuke recyclage ideeën, zoals die met kurken.

Als je kurken moet doorsnijden voor een knutselwerkje, vergeet dan niet ze een minuut of tien in water te koken, zodat ze niet verkruimelen. Bekijk de onderstaande ideeën om je huis te versieren met schattige decoraties gemaakt van kurken.

Advertisement

Een beetje gele verf, een oranje stift voor de snavel en zwart voor de ogen en verder een veer om op de achterkant te plakken: de champagne- of mousserende-wijnkurken worden heel schattige kuikentjes, die je kunt gebruiken om andere werkjes te versieren (tafeldecoraties, kransen en nog veel meer) of misschien als plaatskaartjes of ook om een cadeauverpakking te versieren.

Advertisement

Een andere manier om kurken in kuikens te veranderen is om wijnkurken in gele pijpenragers te wikkelen! Gebruik dan papier om de snavel te maken en voeg eventueel kleefogen toe.

Kralen als pootjes en vooral een mini witte pompom voor de oneerbiedige staart: deze kurken konijntjes zijn hilarisch.

Mousserende wijn- of champagnekurken kunnen ook konijntjes worden, eventueel met oren van papier, vilt of EVA-rubber.

Maak vele kurken van dezelfde vorm en grootte aan elkaar vast: met een beetje lijm kunnen ze de vorm van een konijnenkop vormen, die je vervolgens kunt versieren door ogen en snorharen te tekenen.

Advertisement

Je kunt ook een eenvoudiger werkje maken door met de kurken alleen de omtrek van een konijnenhoofdje te tekenen. Het is een schattige en eenvoudige versiering om te maken.

Een gewone ronde krans van kurken wordt perfect voor Pasen als je er eietjes en eventueel wat strikken aan toevoegt.

Advertisement

Maar je kunt ook bloemen maken van kurken, want die zijn ook altijd de hoofdrolspeler van paasdecoraties.

En er zijn veel voorbeelden om uit te kiezen.

Advertisement

Een heel mooi mandje om cadeau te geven of om met Pasen als tafeldecoratie te gebruiken, met 'bloemen' van kurk, plantenscheuten en een konijntje in het midden.

Zou het niet prachtig zijn om de tafel of het huis te versieren met deze mini plantenbakdecoraties?

Vrolijk Pasen!

Advertisement