Maak kleurrijke onderzetters van vilt

door Natasja

01 Mei 2022

Maak kleurrijke onderzetters van vilt
Advertisement

Er zijn dagelijkse rituelen die echte verwennerijen zijn die we onszelf toestaan om vermoeidheid of stress te verdrijven, zoals een kopje koffie, thee, chocolade of een ander drankje dat je graag drinkt in je favoriete kopjes. Wanneer je de dampende mokken waaraan je graag langzaam nipt, meeneemt naar de woonkamer, slaapkamer of studeerkamer, heb je vaak een onderzetter nodig om ze op tafels of planken te zetten waar ze anders duidelijke sporen zouden nalaten.

Dus waarom zou je geen creatieve en leuke onderzetters gebruiken? Het zijn tenslotte accessoires die de sfeer helpen bepalen! Met vilt kun je fantastische creaties maken, met eenvoudige DIY projecten waarbij je vormen uitknipt en ze vervolgens aan elkaar naait, zonder dat je daar heel goed in hoeft te zijn. Hier zijn een paar ideeën om je te inspireren.

Advertisement
Tutorial via purplehuesandme.com

Tutorial via purplehuesandme.com

Wie zou dit idee van een achtbaan in de vorm van een kat niet mooi vinden? Het aan elkaar naaien van de randen van de vilten uitsnijdingen is niet moeilijk en kan ook met de hand worden gedaan. Voor de kop kun je ook een beetje vulling gebruiken tussen de twee stukken om een mooi driedimensionaal effect te creëren.

Advertisement

Met hetzelfde beginproject kun je katten van verschillende kleuren maken en misschien met strepen en vlekken om ze te onderscheiden: het zou een heel schattig setje worden!

Hetzelfde kan worden gedaan met honden: een rondere of scherpere snuit, langere of kortere oren... de combinaties zijn eindeloos.

Een grappig kikkertje dat eronder vandaan piept, zal jong en oud aanspreken.

Ook zonder de kleine koppetjes te maken die tegen de beker omhoog komen en de pootjes die breder worden aan de zijkanten van de onderzetter, kun je deze voorwerpen zien als kleine ronde of vierkante ontwerpen, of die gemaakt zijn van eenvoudige vormen. In plaats van de contouren te tekenen en de vormen in te vullen met kleur, knip je ze gewoon uit stukjes vilt in de juiste kleur en naai je ze vervolgens op de effen achtergrond!

Advertisement

Dit opent een wereld van mogelijkheden: kleine patchwork stukjes met bloemen, geometrische, abstracte of zelfs letters en cijfers.

De gestileerde citrusschijfjes zijn ook leuk.

Advertisement

Als je weet hoe je een naaimachine moet gebruiken, worden gekleurde schijfjes "lp's" met nauwkeurige ronde naden die lijken op de strepen van deze schijfjes.

Zou je een van deze werkjes willen maken?

Advertisement