Van oude lades tot originele tafeldecoraties: we onthullen de meest pakkende recyclage-ideeën!

door Natasja

15 Maart 2022

Van oude lades tot originele tafeldecoraties: we onthullen de meest pakkende recyclage-ideeën!
Advertisement

Een tafeldecoratie is veel meer dan een versiering voor belangrijke gelegenheden: je kunt ze het hele jaar door gebruiken om de eetkamer- of keukentafel te versieren, maar ook de salontafel in de woonkamer of het blad van een kast of een ander meubelstuk.

Het zijn versieringen waarmee je je met verschillende samenstellingen kunt uitleven, ook al zijn het in de meeste gevallen een of ander bloemstuk, met echte of kunstplanten. Traditioneel worden hiervoor vazen, schalen, dienbladen en dergelijke gebruikt, maar met een beetje fantasie kunnen nog originelere voorwerpen voor dit doel worden aangepast, zoals de lades van een aantal oude meubelen.

Advertisement

Een houten lade van een oud, niet meer gebruikt meubel, voorzien van handige pootjes, opnieuw geverfd en vervolgens versierd met vazen met bloemen en planten erin. Het is rustiek maar charmant.

Advertisement

Als je het geluk hebt lange, smalle lades te vinden, zoals bijvoorbeeld in antieke apothekerskasten, kun je de mooiste tafeldecoraties maken zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Maar ook rechthoekige of vierkante lades die niet te groot zijn, zijn nuttig. Misschien kun je er ook andere voorwerpen in stoppen.

Als je ze wilt gebruiken voor bloemstukken, zijn kunstbloemen perfect: er is geen risico dat de lades door water worden beschadigd!

Maar met de nodige voorzichtigheid, d.w.z. het gebruik van waterdichte potten en eventueel het bekleden van de binnenkant met plastic - en als er planten zijn, deze pas water geven nadat ze uit de lade zijn gehaald - kunnen ook echte exemplaren worden gebruikt.

Advertisement

Je kunt het hout van de lades herschilderen in de kleur die het best bij je interieur past.

Of kies voor meer rustieke afwerkingen, zoals verf met een gebeitst effect.

Advertisement

Je kunt glazen potten met bloemen in de lades zetten.

Maar het is ook mooi om bloemen in glazen flessen te hebben, eventueel allemaal hetzelfde.

Advertisement

Zou je het leuk vinden om bloembollen te schikken voor een lentetafeldecoratie?

Het hele jaar door kan je echter kaarsen gebruiken.

Advertisement

Waarom dan geen kaarsen combineren met bladeren of bloemen?

En als je eerst aan het nut denkt, zet dan de kruiden in je tafeldecoratie.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement