Pasen: maak je eigen versieringen door creatief pallethout te recyclen!

door Natasja

11 Maart 2022

Pasen: maak je eigen versieringen door creatief pallethout te recyclen!
Advertisement

Elk jaar, wanneer de paasvakantie nadert, bereiden we ons voor om de winter achter ons te laten en de lente te verwelkomen. Zo bevatten ook de traditionele versieringen voor deze religieuze feestdag altijd elementen die verwijzen naar het seizoen waarin de natuur weer vol betoverende kleuren is.

Pasteltinten van bloemen en heldere luchten, dieren zoals konijnen en kuikens, en kleurrijke eieren: we gebruiken al deze symbolen om het huis te versieren, en we kunnen dit ook doen door creatief gerecycled hout zoals pallets te recyclen. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement
Tutorial via migonishome.com

Tutorial via migonishome.com

Een plantenbak om als tafeldecoratie te gebruiken, gevuld met bollen en voorjaarsbloemen, maar ook met gekleurde eieren, en vervolgens kan je de bloemen veranderen naargelang het seizoen!

Advertisement

Een kleur voor elke houten lat, samengevoegd en uitgesneden om elke gewenste vorm te creëren. Bijvoorbeeld voor een plantenbak om aan de buitenmuur te bevestigen!

Twee verticale latten, vervolgens beschilderd om op een gestileerd konijntje te lijken, en er is ook een kleine plank om boeken of andere voorwerpen op te plaatsen. Een leuke en nuttige decoratie!

Verbind verschillende latten met elkaar met lijm, en versterk ze eventueel met hout aan de achterkant, en snijd dan de vorm uit die je wilt: dit is de snelle en gemakkelijke manier om pallets te gebruiken als houten planken, en grote gekleurde eieren te maken om bijvoorbeeld het huis en de tuin te versieren.

Ze zien er ook mooi uit in bloemperken, en je kunt ze schilderen met welk patroon je maar wilt.

Advertisement
hometalk

hometalk

Dezelfde aanpak wordt gebruikt voor een konijnensjabloon, dat je vervolgens kunt voorzien van een basis, zodat deze decoraties zelf blijven staan.

Als je hout kunt gebruiken dat nog in goede staat is, goed geschuurd en behandeld, zal het een paneel worden die je met een paasthema kan schilderen.

Advertisement

Deze decoraties hebben altijd een charmante rustieke stijl, zodat ze er ook mooi uitzien als ze beschilderd zijn met een laagje "beschadigde" verf.

Maar niets let je om kleuren te gebruiken om te schrijven en te tekenen wat je maar wilt.

Advertisement

Een ander leuk idee is om het hout in de vorm van gestileerde wortels te snijden, die je overal als decoratieve accessoires kunt gebruiken.

En wat dacht je van een schattig kuikentje dat uit het ei komt?

Iedereen Vrolijk Pasen!

Advertisement