12 geweldige creatieve ideeën voor het recyclen van koffiepads

door Natasja

05 Maart 2022

12 geweldige creatieve ideeën voor het recyclen van koffiepads
Advertisement

Koffie zetten met koffiepads is een gewoonte van veel mensen over de hele wereld: het is een instantmethode die tijd bespaart en bovendien de mogelijkheid biedt om bij elke koffiebereiding de melange en smaak te veranderen, aangezien het precies voor één portie is, hoef je geen grote verpakkingen te kopen voor elke soort koffie.

Wie ze gebruikt, zal zeker heel wat lege pads moeten weggooien, maar in plaats van ze bij het afval te gooien, kan je ook overwegen ze te recyclen als materiaal voor creatieve knutselwerkjes: ze zijn vaak gekleurd in heel mooie kleuren, en het volstaat ze een beetje te bewerken om veel verschillende voorwerpen te verkrijgen, zoals de voorwerpen die je hieronder ziet.

Advertisement

Lijm er twee op elkaar en versier de onderste met veel bloemen of andere reliëfmotieven (eventueel met boetseerklei!): zo maak je heel mooie kaarsenhouders.

Advertisement

Elk van hen kan het bloemblad worden van een hangerversiering, te gebruiken voor een DIY ketting!

Of je vouwt ze tot een driehoek en versiert ze met een hanger of een ander voorwerp naar keuze!

Ook platgedrukt tot een zeer fijne dikte zijn ze mooi als onderdeel van een alternatieve ketting.

De bloemen die je van koffiepads maakt, kun je gebruiken om van alles te versieren. Je kunt bijvoorbeeld ijzerdraad of koperdraad gebruiken om een grote kaars te omringen.

Advertisement

Door te leren hoe je het kneedbare materiaal van deze pads moet vormen, kun je ze veel verschillende vormen geven, afhankelijk van of je ze rolt, snijdt, vouwt, plet, enz. Door de verschillende vormen te combineren, kun je complexe en ongelooflijke decoraties maken!

En met elk van deze decoraties kun je andere voorwerpen versieren, zoals fotolijstjes, of ook enkele spiegels.

Advertisement

Als je grotere bloemen kunt vormen, kun je ze gebruiken als beeldje, of ook op stokjes te zetten om een boeket bloemen te maken dat nooit verwelkt.

Elke pad wordt een ander uur in een creatieve wandklok gemaakt van een oude elpee.

Advertisement

Prik gaatjes in de pads en steek in elk gaatje een lampje van een lichtsnoer, zoals kerstlichtjes: dit is een originele idee om met verlichting je huis te versieren.

Er zijn duizend inspiraties om allerlei soorten poppetjes te maken, eventueel ook volgens een thema.

Advertisement

Met de pads maak je het lichaam of de kleren, en voor het hoofd gebruik je houten kralen. Laat je verbeelding je inspireren!

Heb je wel eens koffiepads creatief gerecycled?

Advertisement