Weet je niet wat je met tijdschriften moet doen? Maak super creatieve DIY voorwerpen

door Natasja

20 Februari 2022

Weet je niet wat je met tijdschriften moet doen? Maak super creatieve DIY voorwerpen
Advertisement

In de wereld van DIY knutselwerkjes zijn er veel projecten die met papier kunnen worden gecreëerd, en veel daarvan kunnen worden gedaan door papieren voorwerpen die je gewoonlijk weggooit te recycleren, in plaats van ergens ongebruikt papier te gaan zoeken. Ook al leven we nu in het digitale tijdperk, toch zijn er altijd nog tijdschriften, of misschien catalogi, reclamefolders, flyers en andere soortgelijke voorwerpen die van papier zijn gemaakt.

Elk van hen zal verschillende kenmerken wat betreft grootte, kleur, maar ook papiergewicht en eventuele coating, zodat de werkjes die je zult verkrijgen ook gebruik kunnen maken van verschillende materialen. En met deze papiersoorten kun je ook decoratieve of nuttige voorwerpen voor in huis maken, zoals de hieronder afgebeelde.

Advertisement

Maak stokjes door de vellen op te rollen en naast elkaar te plakken: zo heb je manden in alle maten die je kan personaliseren.

Advertisement

Alle tijdschriften gerold in cilinders, die het glazen blad ondersteunen. Ze worden bijeengehouden door een stevige riem, en rusten op een houten basis: het is een heel origineel idee voor een salontafel!

Tutorial via instructables.com

Tutorial via instructables.com

Als je daarentegen de blaadjes oprolt om stokjes te creëren en ze vervolgens plat maakt om dikke stroken te maken, kun je al deze bandjes samen verwerken tot vormen van bijvoorbeeld kommen en bakjes voor kleine spulletjes.

notonthehighstreet.com

notonthehighstreet.com

Ze zien er geweldig uit als je ze vervolgens schildert zoals je wilt en ze afwerkt met transparante beschermende producten met een glanzende of satijnen afwerking.

De bandjes kunnen worden opgerold tot schijven of cirkels die aan elkaar kunnen worden gelijmd om dienbladen of vele andere voorwerpen te maken.

Advertisement

Met ronde stokjes van tijdschriften en kranten kun je ook houders met meerdere niveaus maken in de vorm van taartplateaus.

Als je eenmaal hebt geleerd hoe je stokjes of rolletjes maakt, kun je ze met elkaar combineren om van alles te maken. Zoals manden en houders voor gebruik in huis.

Advertisement

Ze kunnen bijvoorbeeld servethouders worden.

De vellen van tijdschriften, kranten, flyers of catalogi die je toevallig in huis hebt, kunnen ook worden gebruikt voor uitsnijdingen van om het even welke vorm. Je kunt bijvoorbeeld een heleboel bloemvormen uitknippen en ze combineren tot een mooie krans om waar je maar wilt op te hangen.

Advertisement

Het papier van deze voorwerpen is ook perfect voor creatieve knutselwerkjes met kinderen: je kunt er veel schattige diertjes mee vormen, misschien om als decoratie op te hangen of op andere werkjes te plakken.

En als je kralen nodig hebt om te rijgen, kun je verschillende vormen maken van stroken papier: afhankelijk van hoe je ze uitknipt, krijg je veel verschillende soorten kralen.

Heb je wel eens knutselwerkjes met gerecyclede tijdschriften gemaakt?

Advertisement