DIY gezichtsreiniger: bereid een natuurlijk, zacht product met kamille

door Natasja

27 Februari 2022

DIY gezichtsreiniger: bereid een natuurlijk, zacht product met kamille
Advertisement

Ieder zou zijn of haar moeten huid verzorgen met producten die niet agressief zijn en mogelijk vrij van schadelijke chemicaliën, en in het geval van het gezicht moet je bijzonder voorzichtig zijn, omdat de gezichtshuid kwetsbaarder is dan die van de rest van het lichaam. De eerste stap naar een goede huidverzorging is altijd een goede reiniging, dus je moet altijd een cleanser hebben om alles te verwijderen wat zich overdag (maar ook 's nachts) op je gezicht ophoopt.

Als je een ecologisch alternatief wilt proberen, gemaakt met natuurlijke ingrediënten en dat zacht maar effectief is, kun je thuis een product bereiden op basis van kamille en Castillezeep, twee natuurlijke ingrediënten die ook geschikt zijn voor lichaamsverzorging.

Advertisement
Pexels, Pxhere

Pexels, Pxhere

Castillezeep is een plantaardige zeep die volledig niet-toxisch en biologisch afbreekbaar is. Het kan in vaste of vloeibare vorm worden gevonden, en wordt traditioneel gemaakt van olijfolie, hoewel er nu formuleringen zijn die kokos-, castor-, hennep-, avocado-, walnoot- of amandelolie gebruiken. Hoe dan ook, het is een zeep die mild genoeg is om je gezicht te reinigen, maar die ook in staat is schadelijke bacteriën te doden. Het kan ook op zichzelf worden gebruikt in kleine hoeveelheden, maar hieronder stellen we voor het te combineren met kamille, die ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Ingrediënten:

  •  60 ml vloeibare Castillezeep
  • 60 ml organische kamille infusie
  • iets minder dan een theelepel zoete amandelolie (je kunt ook druivenpitolie of extra vierge olijfolie gebruiken)
  • 7 druppels van een etherische olie naar keuze (lavendel, tea tree, maar ook andere). Ga na welke het beste bij jouw huidtype passen (vettig, droog, gemengde huid, enz.).
  • 3 druppels vitamine E olie

Bereiding:

    1. Bereid de kamillethee en laat hem volledig afkoelen (zonder suiker, natuurlijk).
    2. Meng alle andere ingrediënten in een kleine kom.
    3. Voeg de koude kamille toe en roer.
    4. Giet alles in een dispenser voor vloeibare zeep (ongeveer 150 ml).

Gebruik deze zeep met een normale gezichtsreiniger, masseer het in je gezicht en spoel het daarna goed af. Ga daarna verder met een toner, moisturiser of de andere producten die bij je gebruikelijke huidverzorgingsroutine horen.

Advertisement