13 geweldige oplossingen om extra ruimte op verborgen plekken in je huis te vinden

door Natasja

10 Februari 2022

13 geweldige oplossingen om extra ruimte op verborgen plekken in je huis te vinden
Advertisement

Hoe groot een huis ook is, als het niet efficiënt is ingericht en je het teveel vult met voorwerpen, zul je uiteindelijk het probleem hebben dat je niet weet waar je veel spullen moet laten die je meer of minder vaak gebruikt.

Daarom is het belangrijk zowel oplossingen te bedenken om te integreren in het meubilair, of zelfs in de architectuur van het huis, als om daarna extra ruimte te vinden. In muren, vensterbanken, rekken en meubelen kun je zeer nuttige vakken aanbrengen waarin je alle gebruiksaanwijzingen, kleine onderdelen, reserveonderdelen en dergelijke kunt opbergen waarvoor het handig is om te weten waar ze zijn zonder ze per se bij de hand te hebben. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Een salontafel kan ook een opbergplaats zijn voor allerlei voorwerpen die zo niet altijd in de kamer rondslingeren.

Advertisement

En hetzelfde geldt voor elk deel van het huis dat met een zitplaats kan worden ingericht: creëer bankjes die tevens handige opbergruimte zijn. Extra dekens en kussens kunnen daar worden opgeborgen, en alles wat je maar wilt.

De muurruimte rond een deur, ook al is die klein, kan worden uitgerust met planken voor boeken of ook schoenen.

In plaats van de plint onder de keukenkastjes, waarom gebruik je die ruimte niet voor uittrekbare laden of manden? Je kunt er dingen in doen waarbij het niet uitmaakt of het vuil wordt, zoals ingeblikt voedsel.

Een lange wandspiegel kan een handige, smalle nis verbergen voor het opbergen van accessoires.

Advertisement

Wil je de router met al zijn kabels verbergen? Je kunt er een ruimte voor creëren met kaften van oude boeken.

De ruimte onder de trap kan duizend functies hebben, afhankelijk van zijn breedte en diepte. Het kan bijvoorbeeld de washoek huisvesten.

Advertisement

Er zijn comfortabele, gestoffeerde hoofdeinden die een holle ruimte verbergen die je naar eigen inzicht kunt gebruiken.

En dan zijn er nog de DIY versies, waarvan de zijkanten zijn voorzien van kleine planken, zodat er boeken en andere voorwerpen op kunnen worden geplaatst, en als de lamp aan de muur is bevestigd, is er geen nachtkastje meer nodig. Nog meer gewonnen ruimte.

Advertisement

De vensterbank kan een geheime lade bevatten.

En ook de planken die je in huis gebruikt (of maakt) kunnen modellen zijn die een handige lade verbergen.

Advertisement

De bovenkasten in elke kamer kunnen worden uitgebreid met een slank minikastje in dezelfde stijl dat haken of kleine plankjes verbergt: je kunt er sleutels, kleine houders zoals kruiden en nog veel meer in kwijt.

Een briljant idee om ruimte te vinden voor de keukenboeken op het kookeiland of in een ondersteunend en decoratief element van de kasten.

Welke oplossing vind je het mooiste?

Advertisement