Knutselen met gerecycleerde blikken: ontdek op hoeveel manieren je blikjes kunt omvormen

door Natasja

07 Februari 2022

Knutselen met gerecycleerde blikken: ontdek op hoeveel manieren je blikjes kunt omvormen
Advertisement

Wanneer je in huis iets nodig hebt om het te decoreren, of ook nuttige accessoires om een kamer efficiënt in te richten, kun je zeker de catalogi en voorraden van heel veel meubel- en huishoudwinkels doornemen, maar als je je creativiteit op de proef wilt stellen, vind je waarschijnlijk ook vele manieren om zelf te maken wat je nodig hebt, misschien zelfs door een of ander oud voorwerp te recycleren of voorwerpen die voor de afval bestemd waren.

Tot de voorwerpen van dit type die vaak worden weggegooid, maar die zeer veelzijdig blijken te zijn, behoren conservenblikken en eigenlijk vele andere blikken die je in het dagelijks leven gebruikt. Hier zijn wat ideeën voor creatief recyclen.

Advertisement

Het kunnen zeer handige koekjesvormen worden, en zo kunnen ook blikken met verschillende diameters worden gebruikt.

Advertisement

In de zomer kunnen de grotere exemplaren worden gebruikt als individuele ijsmandjes om drankjes, crèmes en ijs koel te houden.

Een van de meest voorkomende toepassingen is als decoratieve vaas, en soms is zelfs een likje verf al genoeg om ze een gepaste transformatie te geven.

Hier zijn het uitstekende houders voor pennen, penselen en gereedschap in het algemeen. Ze kunnen op het bureau worden bewaard of ook aan haken en rails aan de muur worden gehangen. En je kunt ook verschillende materialen gebruiken om ze te versieren, zoals gekleurd papier, stoffen of zelfs kurken vellen.

Een populair en veelzijdig DIY project is een houten plank met een handvat, aan de zijkanten waarvan blikjes zijn bevestigd die allemaal in dezelfde kleur zijn geverfd als de centrale plank. Het is een gemakkelijk mee te nemen houder voor voorwerpen, handig voor gereedschap om te knutselen, of ook om bestek mee naar de tuin of het balkon te nemen.

Advertisement

Een soortgelijk accessoire kan worden gemaakt door de verschillende blikken rondom een comfortabele en stevige stok te bevestigen, in plaats van aan de zijkanten van de houten plank.

Op de juiste manier gesneden, kunnen ze worden omgetoverd tot schattige lampenkappen voor DIY lampen.

Advertisement

En ze zijn ook perfect voor wandlampen!

Tutorial via positivelysplendid.com

Tutorial via positivelysplendid.com

Een oud blik op een stok die stevig in de grond wordt gestoken, of in een pot met aarde: het wordt een handige flessenhouder voor buiten!

Advertisement

Ook frisdrankblikjes kunnen worden gerecycled, bijvoorbeeld tot plantenbakken voor vetplanten.

Grotere blikken kunnen hanglampen worden.

Advertisement

En er zijn duizend ideeën om inspiratie uit te halen voor het maken van werkelijk onweerstaanbare kunstwerken, kleine beeldhouwwerken vol fantasie.

Veel plezier met recyclen!

Advertisement