12 vindingrijke ideeën om chipskokers op een originele manier te recyclen

door Natasja

03 Februari 2022

12 vindingrijke ideeën om chipskokers op een originele manier te recyclen
Advertisement

Soms heb je gewoon de juiste inspiratie nodig om je voor te stellen dat een gewoon voorwerp dat je vaak in je handen hebt, kan worden omgetoverd tot iets totaal anders. Kartonnen kokers, van verschillende soorten chips, kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor een aantal creatieve werkjes, zowel om eenvoudig decoratieve voorwerpen te maken als ook andere nuttige.

Om orde te scheppen in huis, als originele lamp, als handige verdeler van diverse producten die je dagelijks nodig hebt: dit zijn slechts enkele ideeën voor het recyclen van chipskokers. Ontdek ze door verder te lezen.

Advertisement

Deze houders zijn handig en nemen niet veel plaats in in de vriezer. Ze zijn ideaal om kleine pakjes, zoals ijslolly's, geordenend in de vriezer te houden.

Advertisement

Ze kunnen ook worden gebruikt om handige zakjesdispensers te maken, die in kasten of op een gemakkelijk toegankelijke plank kunnen worden bewaard.

Maak een klein sneetje in het plastic deksel, versier de koker en je hebt een handige tissue-dispenser.

Knip gewoon een halve cirkel uit aan de onderkant van de koker en vul de verpakking met wattenschijfjes, en de chipskoker wordt een dispenser voor gebruik in de badkamer. En je kunt het versieren zoals je wilt.

Als je vervolgens een verticale strook eruit snijdt, zul je ook zien wanneer je de koker weer met meer schijfjes moet vullen.

Advertisement

Ook chipskokers kunnen handige houders worden, bijvoorbeeld om je stijltang in te bewaren. En eventueel kun je ze aan de binnenkant van een kastdeur bevestigen, of ze rechtop op een plank zetten.

Bekleed ze met stof en voorzie ze van externe zakjes. Het worden kleurrijke en handige accessoirehouders, perfect om al de accessoires die je nodig hebt voor je brei-, haak- of naaiprojecten op één plaats te bewaren.

Advertisement

Je kunt de kokers ook gebruiken als creatief materiaal om samen met je kinderen te knutselen, eventueel door er grappige figuren van te maken, zoals de Minions uit Despicable Me.

Leef je uit met het bedekken van de kokers met verschillende materialen zoals hout, oude munten, touw, gekleurde garens... En vervolgens heb je perfecte vazen voor kunst- of gedroogde bloemen of takken.

Advertisement

Een hele leuke vuurtoren gemaakt van een chipskoker.

Een creatief idee om van een kartonnen koker een lampenkap te maken voor een DIY wandlamp.

Advertisement

Help de vogels zich te voeden door de buitenkant van de koker, die je vervolgens in de tuin ophangt, te bedekken met geschikte zaden.

Veel plezier met recyclen!

Advertisement