11 creatieve manieren om je huis in te richten door houten kledinghangers te recyclen

door Natasja

02 Februari 2022

11 creatieve manieren om je huis in te richten door houten kledinghangers te recyclen
Advertisement

Een huis dat weet te verrassen met ingenieuze en onverwachte inrichtingsoplossingen oefent een onmiskenbare charme uit op iedereen die het bezoekt, voor degenen die er wonen is het leuk om soortgelijke ideeën te vinden. Recyclingprojecten stellen je vaak in staat precies dat te doen, door nieuwe functies te vinden voor gewone voorwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld houten kledinghangers op echt originele manieren hergebruiken, door ze te transformeren in onderdelen van meubelen of ook tot nuttige accessoires zoals wandkleden, fotolijstjes of sieradendoosjes.

Hieronder vind je enkele projecten die je kunt proberen na te maken om je huis in te richten door houten kledinghangers te recyclen.

Advertisement
Tutorial via organizedclutter.net

Tutorial via organizedclutter.net

Een andere manier om een fotolijst aan de muur te hangen, is door schroefhaken in het hout te steken en de lijst met touw op te hangen.

Advertisement
Tutorial via a-heart4home.blogspot.com

Tutorial via a-heart4home.blogspot.com

Door het houten gedeelte te vullen met haakjes, krijg je veel houders om kettingen, armbanden of ook oorbellen aan op te hangen, en op de horizontale balk kun je sjaals ophangen!

Veel houten kledinghangers in tegengestelde posities geplaatst en met elkaar verbonden door houten stangen van hetzelfde materiaal: hier is een DIY afwasrekje dat je ook kunt gebruiken om pannen of deksels in keukenkastjes te ordenen.

Tutorial via instructables.com

Tutorial via instructables.com

Bevestigd op een houten paneel, met driekwart van elke kledinghanger, met de haak naar beneden gericht: een kapstok die in de hal kan worden gebruikt, en die met weinig geld kan worden gemaakt. En je kunt het een persoonlijk tintje geven door het zwart te verven of in andere kleuren die bij de inrichting passen.

Een vilten paneel met veel zakjes om spullen aan de muur te ordenen en het bureau op te ruimen: zo kan je alles netjes houden door creatief in te richten.

Advertisement

Kledingkrukken met een minimalistische stijl en vol fantasie.

Tutorial via hogarmania.com

Tutorial via hogarmania.com

De houten kleerhangers kunnen ook de poten worden van een nachtkastje, het soort dat je gebruikt voor het ontbijt, of ook voor het werken op je PC in de slaapkamer of op de bank.

Advertisement

Geschilderd in een heldere kleur en gebruikt om twee planken van eenvoudige houten planken te ondersteunen, is dit een schoenenrek voor gebruik in de hal.

Een soortgelijk idee, waarbij de grotere kledinghangers dienen als poten en steun voor de planken van een kast die in de woonkamer dienst doet als salontafel om naast fauteuils of banken te zetten, of om een gang of overloop in te richten.

Advertisement

Ze zijn ook perfect als poten voor kleine consoletafels.

Het resultaat kan ook meubelen zijn met een echt interessant en origineel ontwerp!

Zou je het leuk vinden soortgelijke recyclingprojecten te doen?

Advertisement