11 ideeën om oude metalen voorwerpen om te toveren tot inrichtingsaccessoires met een rustieke charme

door Natasja

30 Januari 2022

11 ideeën om oude metalen voorwerpen om te toveren tot inrichtingsaccessoires met een rustieke charme
Advertisement

Wanneer je een rustiek tintje wilt geven aan de inrichting van je huis, denk altijd aan twee materialen: ruw hout voor meubelen of ook een deel van de architectuur en verder metalen accenten. Soms zijn een paar gegalvaniseerde metalen voorwerpen of ook oude gebruiksvoorwerpen die met creativiteit worden hergebruikt, al genoeg om mooie rustieke details toe te voegen.

Allerlei soorten emmers die houders of kleine meubelstukken worden, manden, oude gereedschapshouders en nog veel meer. Bekijk hieronder hoeveel oude, ongebruikte voorwerpen de hoofdrol kunnen spelen in een inrichting met een vintage en rustieke charme.

Advertisement

Metalen gaasmanden: deze kunnen in elke kamer van pas komen als opberghouders. Voor boeken, flessen met producten, handdoeken en alles wat je maar netjes en smaakvol wilt opbergen.

Advertisement

Oude emmers en metalen bakken: je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om de dekens in de woonkamer op te bergen, of om planten in te zetten. Maar je zou ze ook kunnen omsluiten met een houten plank, die open kan (zodat het ook handige houders zouden zijn), om kleine tafeltjes met wieltjes te maken.

Gegalvaniseerd metaal verdient de voorkeur voor oude emmers die tot plantenbakken zijn getransformeerd.

Aan een muur of een houten paneel, ook buiten het huis, kun je oude olijfemmers gebruiken als plantenbakken, of misschien ook als houders voor gereedschap.

Sommige mensen hebben metalen bakken omgetoverd tot lampenkappen voor farmhouse kroonluchters.

Advertisement

De lange metalen gereedschapskorven met ronde handvaten, met hun onmiskenbare vintage stijl, zijn perfect als bestekhouders bij een lunch buitenshuis, of eventueel ook voor een buffet.

Ook oude ijzeren gereedschapskisten, in welke kleur dan ook, kunnen een meubelstuk worden: je kunt ze als plantenbakken gebruiken en ze eventueel ook overschilderen met felgekleurde verf.

Advertisement

Metalen tonnen omgetoverd tot tafels, die ook als houders gebruikt kunnen worden. Een zeer nuttige oplossing voor een ontspanningshoek of buitenbar. Als ze stevig genoeg zijn, kunnen ze ook krukken worden.

Kommen en bekkens hebben een onmiskenbare rustieke charme, en zijn perfect voor bloemenvazen.

Advertisement

De machinaal bewerkte metalen onderstellen van antieke naaimachines zijn trendy in rustieke inrichtingen, en als je er twee van dezelfde zou kunnen vinden, zouden ze ideale steunen zijn voor een mooi bureau.

Een antieke metalen houder met handvatten, zoals die voor melk worden gebruikt, is altijd stijlvol, eventueel gevuld met bloemtakken zoals geurige lavendel.

Vind je deze rustieke inrichtingsideeën mooi?

Advertisement