11 charmante knutselwerkjes om schattige uilen te maken van verschillende materialen

door Natasja

31 Januari 2022

11 charmante knutselwerkjes om schattige uilen te maken van verschillende materialen
Advertisement

Ook voordat ze de boodschappers van tovenaars werden in films, hebben uilen altijd al een grote fascinatie uitgeoefend op mensen. Deze mysterieuze nachtwezens zijn hoofdrolspelers in de folklore van vele landen, en hebben altijd een plekje in de collectieve verbeelding. Het is dan ook geen wonder dat ze ook een altijd populair decoratief motief zijn: of het nu gaat om beeldjes, prenten of versieringen voor diverse accessoires, uilen zijn populair.

Als je je huis wilt vullen met schattige uiltjes, kun je dat ook doen met een aantal DIY knutselwerkjes, van knutsels die geschikt zijn voor kinderen tot knutsels die perfect zijn voor wie een beetje naai-ervaring heeft. Ontdek hieronder enkele echt schattige exemplaren.

Advertisement

Met een beetje schors, eikeltjes als ogen en takjes om alles op zijn plaats te houden, is een klein beetje lijm voldoende om een kleine uil te maken.

Advertisement
Tutorial via learningandexploringthroughplay.com

Tutorial via learningandexploringthroughplay.com

Opnieuw met volledig natuurlijke materialen kun je kartonnen knipsels versieren met takjes, en dan nog meer karton voor de ogen. Je kunt deze uiltjes ophangen waar je maar wilt.

Je zou ook dunne platen triplex of balsahout kunnen gebruiken om de vorm te versieren, en misschien kleefogen of zwart-witte vilten schijfjes gebruiken om je werk wat meer af te werken.

Een schattig mozaïek gemaakt van kiezelstenen. Het is een creatief idee om met de vormen en kleuren van rivierkiezels te leren spelen.

Heb je er wel eens aan gedacht om een paar schelpen om te toveren in schattige uiltjes?

Tutorial via liagriffith.com

Tutorial via liagriffith.com

Knip de verschillende stukken vilt of wolvilt uit, naai ze aan elkaar en vul ze met vulling: je hebt nu een driedimensionale zachte uil, die je naar wens kunt personaliseren door de kleuren van de verschillende stukken vilt te veranderen, of ook door ze groter of kleiner te maken.

Advertisement

Naald en draad (of naaimachine!) voor deze schattige gekleurde deurstopper in de vorm van een uil.

Wat dacht je van uilen als pannenlappen voor in de keuken? Ze zouden ook geweldige cadeau-ideeën zijn!

Advertisement
frugalfun4boys.com

frugalfun4boys.com

Voor een middagje creativiteit is dit project om papieren borden om te toveren in uilen om op te hangen perfect.

En je kunt ook alleen de omtrek van de papieren borden gebruiken om gestileerde uilen te maken.

Advertisement
123homeschool4me.com

123homeschool4me.com

Wie is er nu niet gefascineerd door de veren van de sneeuwuil? Hier is een idee om hun uiterlijk te gebruiken in een decoratie dat ook voor kinderen geschikt is.

Hout en gekleurd garen: een leuk idee om het huis met uilen te versieren.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement