15 ideeën voor het inrichten van je huis met mooi ontworpen planken en rekken

door Natasja

29 Januari 2022

15 ideeën voor het inrichten van je huis met mooi ontworpen planken en rekken
Advertisement

In elke kamer van het huis is er behoefte aan een paar planken of rekken voor allerlei soorten voorwerpen, waarbij de verticale ruimte achter de muren wordt benut, of ook met de planken zelf een ideale wand wordt gecreëerd die de kamers van elkaar scheidt en tegelijkertijd de mogelijkheid biedt om orde te scheppen of in te richten met voorwerpen die mooi uitgestald zijn.

Planken en rekken zijn dus nuttige en onmisbare accessoires, maar ze kunnen ook mogelijkheden worden om elementen met een pakkend ontwerp toe te voegen en zo met smaak in te richten. Hieronder vind je enkele voorbeelden waar je inspiratie uit kunt halen.

Advertisement

Rekken in een roosterpatroon, maar met een dikte die aan de uiteinden taps toeloopt, en met verschillende lengtes zodat het lijkt alsof er een bol uit de muur oprijst.

Advertisement

Je kunt ook "spelen" met de beugels die standaard planken ondersteunen.

Eenvoudige houten planken die een rooster van vierkanten en rechthoeken vormen op de witte muur, te vullen met vazen en decoratieve voorwerpen die dezelfde esthetische lijn volgen: een hele muur wordt een kunstwerk.

Groot maar ondiep: een groot houten paneel met uitstekende lijsten die vierkanten vormen waarin kleine voorwerpen kunnen worden geplaatst, een eenvoudig idee met een onmiskenbaar rustieke charme.

Zoals houten kisten, maar gemaakt van op maat gesneden en geschuurde stukken: geometrische modules die als boekenkasten kunnen worden gebruikt.

Advertisement

Robuuste ijzeren buizen die aan de vloer en het plafond zijn bevestigd om een scheidingswand te creëren die ruimtes scheidt zonder ze af te sluiten.

Een ander idee voor een soort bol die uit de muur oprijst, minimaal en zeer elegant.

Advertisement
Tutorial via aglassofbovino.com

Tutorial via aglassofbovino.com

Planken met een rijk, klassiek ontwerp en kleine messing relingen.

Een gemakkelijk DIY model dat erg populair is, is de plank die wordt ondersteund door leren riemen.

Advertisement

Een optische illusie die wordt gecreëerd door planken die steeds smaller worden, alsof het hele rek in de muur verdwijnt.

Tutorial via project.theownerbuildernetwork.co

Tutorial via project.theownerbuildernetwork.co

Planken zonder beugels: niet alleen eenvoudige rekken, maar ook meer gearticuleerde meubelen die in elke ruimte in huis kunnen worden gebruikt.

Advertisement

Een eenvoudig rek die het perspectief lijkt te tarten - met groot effect!

Ook de eenvoudigste vormen worden nog interessanter met felle kleuren.

Advertisement

Elkaar kruisende vierkanten: een eenvoudig en elegant ontwerp aan de muur.

Geometrische vormen en open rekken: je kunt alles combineren om een hele wand uit te rusten met een boekenkast met een modern en stijlvol ontwerp.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement