Verander plastic flessendoppen in kleurrijke en fantasierijke creaties

door Natasja

13 Januari 2022

Verander plastic flessendoppen in kleurrijke en fantasierijke creaties
Advertisement

Veel verpakkingen die je dagelijks gebruikt, zijn gesloten met plastic doppen: de doppen op flessen water en veel andere dranken, maar ook de doppen op sommige potten of grote flessen, zelfs de kleine dopjes op lenzendoosjes. Kortom, vroeg of laat heb je een heleboel plastic doppen die weggegooid moeten worden, maar je kunt ze ook op een andere manier gebruiken.

Het zijn voorwerpen die zich lenen voor een aantal creatieve recyclagewerkjes, zowel die welke wat ingewikkelder zijn om originele inrichtingselementen te creëren als die welke gemakkelijker en leuk zijn om met kinderen te doen. Ontdek enkele voorbeelden hieronder.

Advertisement
keepingitrreal.blogspot.com

keepingitrreal.blogspot.com

Als je er 6 van dezelfde grootte en verschillende kleuren neemt (je kunt ze altijd verven), kunnen ze als decoratie dienen voor een creatieve onderzetter: plak ze gewoon op een schijfje kurk, en je hebt een kant voor warme kopjes en een kant voor koude kopjes of glazen.

Advertisement

Een nauwgezet werkje, waarbij steeds doppen van dezelfde grootte maar in verschillende kleuren worden gebruikt, om een prachtige tafel- of staande lamp te maken.

Nog een idee voor een lamp gemaakt van plastic doppen: deze keer zijn ze helemaal wit en eenvoudig, en vormen een kubus die vervolgens motieven op alle muren projecteert.

Heb je geen palet voor de verf? Maak je geen zorgen, met een paar plastic doppen en een willekeurige vlakke drager (van hout, karton, een oude plastic snijplank uitgesneden...) maak je er in een handomdraai één.

Een leuk knutselwerkje om met kinderen plastic doppen om te toveren tot charmante libelles.

Advertisement
marmiteetponpon.com

marmiteetponpon.com

Een kandelaar gemaakt van een stuk van de hals van een plastic fles, nog vast in de dop.

Een heleboel verschillende stukjes plastic, waaronder doppen van verschillende afmetingen: een werkelijk originele en mooie kandelaar.

Advertisement

Wandklokken: vind heel veel ideeën online om wandklokken met plastic doppen te maken.

Als je de randen van elk gekleurd dopje een beetje bijsnijdt, kun je bloemen met open bloemblaadjes maken: perfect voor een creatief en ongewoon schilderijtje!

Advertisement

Dopjes van verschillende kleuren die veelkleurige blaadjes worden van een boom gemodelleerd met koperdraad: een zeer originele creatie om als decoratieve accessoire te gebruiken.

Het vergt een beetje geduld, veel doppen en hete lijm om zo'n grote mand te maken!

Heb je wel eens plastic flessendoppen creatief gerecycled?

Advertisement