10 makkelijke en creatieve ideeën om pallets om te toveren tot handige schoenenrekken

door Natasja

10 Januari 2022

10 makkelijke en creatieve ideeën om pallets om te toveren tot handige schoenenrekken
Advertisement

Er is geen twijfel dat pallets een van de meest veelzijdige hulpmiddelen zijn voor iedereen die graag DIY projecten uitvoert om zijn huis in te richten. In feite kunnen houten paletten in hun geheel worden gebruikt, je kunt er planken van maken of zelfs alleen de voorkanten gebruiken, afhankelijk van de behoeften, en ze zullen altijd een bestemming vinden als je maar een beetje fantasie hebt of het juiste idee weet.

Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om handige schoenenrekken te maken, min of meer groot en ruim of klein en plaatsbesparend om de paren schoenen van iedereen in huis opgeruimd te houden, zodat er minder rommel is en het ook gemakkelijker is om de vloeren te vegen en te dweilen.

Advertisement

Dit hoekschoenenrek, geschilderd in donkergrijs en afgewerkt met een contrasterende plank van gepolijst natuurlijk hout, neemt niet veel plaats in maar zorgt ervoor dat een hal, slaapkamer of zelfs een kledingkastruimte er netter uitziet.

Advertisement

Als je iets nodig hebt voor een paar kleinere, platte schoenen, zoals sportschoenen en slippers, of zomerse sandalen die geen hak hebben en niet volumineus zijn, zijn deze eenvoudige, ondiepe wandschoenrekken erg handig, vooral aan de muur achter een deur, die dan gemakkelijk kan worden geopend.

Zijn de voorkanten alles wat je over hebt van een andere palletrecyclingklus? Ze vormen een handig schoenenrek, dat je ook kunt gebruiken om op te zitten als je je schoenen verwisselt. En je kunt het ook combineren met een kapstok in de hal.

Als je de gewoonte hebt om in de hal van schoenen te wisselen, is een ruimtebesparend wandschoenrek noodzakelijk.

En als je je lievelingsschoenen ook wilt gebruiken als pronkstukken om je kamer te versieren, zijn planken gemaakt van palletvoorkanten een eenvoudig en goedkoop idee dat zeer effectief is.

Advertisement

Combineer pallets met andere materialen die erg populair zijn in de  DIY wereld: metalen buizen. Hier heb je een stevig en ruim schoenenrek.

Als je daarentegen een compacte bank nodig hebt die je ook aan het voeteneinde van het bed kunt gebruiken om te voorkomen dat er er overal schoenen op de vloer liggen, kan pallethout uitkomst bieden.

Advertisement

En je zou ook meer moderne ontwerpen kunnen maken.

De pallets tegen de muur dienen zowel als schoenenrek en om de radiator af te dekken zonder de verspreiding van de warmte te belemmeren.

Advertisement

Een perfect opgeknapte en geverfde pallet: zet hem rechtop en maak hem af met een houten plank en je hebt heel snel een schoenenrek.

Heb je al eens soortgelijke projecten gedaan met gerecyclede pallets?

Advertisement