11 vindingrijke manieren om geweldige decoraties te maken van gerecyclede wc-rollen

door Natasja

07 Januari 2022

11 vindingrijke manieren om geweldige decoraties te maken van gerecyclede wc-rollen
Advertisement

Vaak gooien we de min of meer lange kartonnen kokers van toiletpapier en diverse soorten papier of keukenfolie weg. Het zijn echter uitstekende en goedkope materialen voor een groot aantal creatieve werkjes, geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Met een beetje fantasie kunnen ze worden omgetoverd tot nep-smeedijzeren decoraties, nepkaarsen maar ook driedimensionale bloemen, lantaarns en zelfs speelgoed! Bekijk de onderstaande ideeën om te zien hoe je kartonnen kokers van toiletpapier kunt recyclen.

Advertisement

Snijd de buizen in ringen van dezelfde dikte en afhankelijk van hun diameter - of als je ze openmaakt en verschillende stukken karton aan elkaar lijmt - heb je dan rondjes of andere vormen om te buigen, te vormen en aan elkaar te lijmen en zo de krullen van poorten en smeedijzeren hekken na te maken die je kunt gebruiken als versiering om aan de muur te hangen.

Advertisement

Op dezelfde manier kun je bloemen maken die je aan elkaar kunt lijmen om een broodmandje of een houder te maken om waar je maar wilt neer te zetten.

Deze decoraties van imitatiesmeedijzer zijn ook perfect om de anonieme lijst van een spiegel te versieren.

Vierkante manden in plaats van kommen: nog een idee voor een goedkope spullenhouder.

Vouw een koker open zodat je een vierkant of rechthoekig stuk karton overhoudt, knip het in een spiraal uit en rol het uitgeknipte stuk vervolgens op zichzelf: je krijgt dan driedimensionale kartonnen roosjes die als versiering voor duizend knutselwerkjes kunnen dienen!

Advertisement

Gewoon de twee bovenste flappen van een uiteinde van de buis over elkaar sluiten en, met weinig anders, heb je kleine uiltjes. Als je beide uiteinden sluit, heb je miniatuurverpakkingen voor het inpakken van kleine cadeautjes.

Een paar insnijdingen, een beetje kleur en je hebt lantaarns die op batterijen werken.

Advertisement

Wil je een antiek uitziende nepkaars maken? Je kunt een rol karton gebruiken en een nepkaars en wat hete lijm.

Veel kleurrijke vlinders om te gebruiken waar je maar wilt.

Advertisement

Kartonnen vliegtuigjes die je helemaal kan personaliseren.

Een knikkerbaan: daag jezelf uit om hem zo lang en ingewikkeld mogelijk te maken!

Heb je wel eens kartonnen kokers gebruikt voor creatieve werkjes?

Advertisement