De magie van de winter op je nagels: 11 ideeën voor geweldige nagels om ook na de feestdagen te showen

door Natasja

09 Januari 2022

De magie van de winter op je nagels: 11 ideeën voor geweldige nagels om ook na de feestdagen te showen
Advertisement

Of het nu voor een kerstdiner, een andere gedenkwaardige gelegenheid in de winter of gewoon in het dagelijks leven is, pronken met goed verzorgde en vooral thematisch versierde nagels is een klein persoonlijk genoegen dat een extra tintje geeft aan iemands stijl.

Er zijn werkelijk ontelbare manieren om je nagels te versieren: nail art is een wereld vol ideeën en experimenten, en soms kan de inspiratiebron ook de omringende natuur zijn. In de winter kunnen je dus de typische kleuren van het seizoen, koud en intens, sneeuw en ijskristallen toepassen. Kijk eens naar de manicures hieronder om er een te vinden die bij je past.

Advertisement

Krijtwit en glitterzilver, met een enkele nagel in een koele grijstint die goed past bij de andere kleuren: het versieren van slechts een van de nagels met een eenvoudig ontwerp met sneeuwkristallen is snel en gemakkelijk voor wie een beetje vertrouwd is met nail art, maar het is ook een idee dat zelfs voor beginners goed te doen is.

Advertisement

Ook hier grijs, dit keer lichter, en glitterzilver, maar in verschillende maten zodat het duidelijker glinstert. Er is geen perfecte symmetrie tussen de versiering van de twee handen, dus je kunt doen wat je wilt!

Een grijze basis, verder strepen van gebroken wit en licht reliëf zilveren glitters: net als ijsstrepen op glas of ijsstalactieten in de winter!

Niet alleen grijstinten: deze ontwerpen kunnen ook in andere kleuren worden gedaan, waarbij de voorkeur misschien uitgaat naar de donkere en fluweelachtige tinten blauw, paars, zeer donker bordeauxrood of ook bosgroen, die heel goed samengaan met metalen details in zilver, goud of platina.

Het effect van ijsstrepen kan aan de basis of aan de punt van de nagels beginnen, en is ook heel mooi op een vleeskleurige achtergrond.

Advertisement

Wil je iets speelsers en gemakkelijker tekenen, dan volstaan bijvoorbeeld stippen om je nagels te versieren met een ijsbeer en wat sneeuwvlokken.

Voor degenen die een meer veelzijdige look willen die op andere momenten van het jaar kan worden herhaald, zijn deze vervaagde glitters perfect.

Advertisement

Iets moeilijker, met edelstenen op de nagels. Ook hier zal de keuze van de kleuren het verschil maken.

De grijze basis is geschikt voor alle ontwerpen in metallic kleuren.

Advertisement

Als je daarentegen van vleesroze overgaat naar een andere pastelkleur, zoals lichtblauw, dan zullen de sterren en sneeuwkristallen meer opvallen als ze in het wit zijn uitgevoerd.

Een look voor Kerstmis of Oudejaarsavond, die ook voor Valentijnsdag kan worden gebruikt: een diep, fluweelachtig mat rood op alle nagels, behalve één die helemaal bedekt is met platina glitter.

Welke van deze ideeën vind jij het mooiste?

Advertisement