Maak van eenvoudige plastic flessen betoverende feeënhuisjes: ontdek hoe je ze kunt maken!

door Natasja

28 December 2021

Maak van eenvoudige plastic flessen betoverende feeënhuisjes: ontdek hoe je ze kunt maken!
Advertisement

Van het water dat je elke dag drinkt tot de vele drankjes die altijd volop aanwezig zijn op feesten zijn, er bestaan heel veel dranken in plastic flessen die routinematig worden geconsumeerd, zodat het zeer waarschijnlijk is dat je steeds weer zakken vult met deze plastic verpakkingen om weg te gooien. En dan zijn er nog allerlei soorten wasmiddel-of schoonmaakmiddelflessen, die net als de andere flessen eigenlijk supercreatieve voorwerpen kunnen worden.

Met een beetje fantasie kun je kleine feeënhuisjes of zelfs hele magische dorpen maken van deze veelgebruikte verpakkingen. Alles wat je nodig hebt is een stanleymes en een schaar (het is meer een werkje voor volwassenen, waar kinderen vervolgens mee kunnen spelen) om de delen die je niet nodig hebt weg te halen, en vervolgens kun je je desgewenst uitleven met boetseerpasta en verf om werkelijk magische en verbazingwekkende feeënhuisjes te maken.

Advertisement


Dit soort projecten is vrij ingewikkeld, maar niet onmogelijk. Je moet verschillende stukken met DAS boetseerklei in elkaar zetten en ze op de flessen plakken (die je ietsje hebt aangepast om hun vorm een beetje te veranderen) en ze dan schilderen om het geheel een authentieker uiterlijk te geven. Je kunt aluminiumfolie gebruiken. Het is gewoon een kwestie van beginnen en dan krijg je vast zin om deze fantastische feeënhuisjes met details te vullen.

Je kunt de instructievideo hier bekijken:https://youtu.be/-XfylbVpZXA.

Advertisement

Iedereen kan de stijl van zijn voorkeur maken, eventueel ook geïnspireerd door personages uit boeken of films, of afbeeldingen die op internet te vinden zijn. Als het op creëren aankomt, is de enige beperking je fantasie.

Voor alle vreemd gevormde structuren, zoals de gekrulde uiteinden van deze huisjes, is DAS boetseerklei alleen niet genoeg: je moet buigzame maar resistente steunen maken waarop de boetseerpasta kan worden geplakt, en dat is waar de aluminiumfolie die je gewoonlijk in de keuken gebruikt van pas komt. De meest geschikte kleuren voor het inkleuren van deze creaties zijn waterverf, maar ook met acrylverf kun je zeer bevredigende resultaten bereiken.

Als je de flessen in het begin een stuk inkort, of enkele modellen gebruikt die al kleiner en breed zijn, kun je deze minihuisjes maken. Met een stokje ervoor en de holte binnenin kunnen ze worden gebruikt als voederhuisjes voor vogels, om in de tuin te worden opgehangen nadat ze zijn gevuld met geschikte zaadmengsels.

Maar ze zijn ook heel mooi om door het hele huis te hangen, misschien aan een plant vastgemaakt: feeën zijn immers boswezens!

Advertisement

Een andere manier om ze te gebruiken is als kaarsenhouders of lantaarns: omdat het plastic creaties zijn, kun je er alleen elektrische lampjes in doen, maar ze zullen echt zeer schattig zijn.

Wasmiddelflessen kunnen ook worden gebruikt om de schattigste huisjes te maken, en omdat ze al een handvat hebben, is de resulterende vorm al zeer fantasierijk, zodat hij niet noodzakelijkerwijs nog verder hoeft te worden aangepast met DAS boetseerklei.

Advertisement

Ook alleen viltstiften en verf volstaan om deze magische miniatuurhuisjes te versieren, en de kinderen kunnen er vervolgens mee spelen zoals ze maar willen.

Zou je het leuk vinden om ook zo'n sprookjeshuis te maken?

Advertisement