Een turquoise kerst: laat je inspireren door deze ideeën om je huis te versieren in blauwe en turquoise kleuren!

door Natasja

01 December 2021

Een turquoise kerst: laat je inspireren door deze ideeën om je huis te versieren in blauwe en turquoise kleuren!
Advertisement

Wanneer je aan kerstversiering denkt, zijn de kleuren die het eerst in je opkomt rood, groen en goud, of misschien zelfs sneeuwwit. Maar in werkelijkheid kun je alle gebruiken gebruiken die je mooi vindt, ook die kleuren die over het algemeen als koud worden beschouwd, zoals blauw of helder en geassocieerd met de zee en de zomer, zoals turquoise.

Van de kerstboom tot tafeldecoraties en decoraties om in huis of buiten de deur op te hangen, als je alle versieringen in huis op elkaar afstemt, wordt het kiezen van een meer ongebruikelijke reeks kleuren een fascinerende keuze om uit te proberen. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement

Als je een muur in turquoise of lichtblauw in huis hebt, of als er meubels zijn die in vergelijkbare kleuren opvallen, maakt de keuze voor die kleuren voor de kerstdecoratie de hele omgeving samenhangender.

Advertisement

Hoewel het een kleur is die doet denken aan de zomer en de zee, staat turquoise eigenlijk prachtig in een witte, grijze en duifgrijze omgeving en als accent op de tafel in combinatie met andere feestversieringen.

Alle tinten blauw en hemelsblauw ook voor slingers en miniatuurboompjes: een frisse wind en originaliteit in de seizoensdecoratie.

Het is ongetwijfeld het kleurengamma dat het best past bij een inrichting in maritieme stijl, dus het combineren van turquoise kerstballen met zeesterren is ook een eenvoudig en pakkend idee voor een stijlvolle tafeldecoratie.

Terwijl goud vaak wordt geassocieerd met warme kleuren zoals rood, gaan decoraties die naar blauw en turquoise neigen, vergezeld van zilver en wit: koude maar zeer elegante kleuren.

Advertisement

Maar niets belet je om het intense rood, bijna bordeauxrood, van bepaalde kerststerren te gebruiken: ze passen heel goed bij lichtblauw en komen zelfs fantastisch tot hun recht.

Een andere kleur die goed bij deze combinaties past is groen: stel je eens pauwenveren voor in die onmiskenbare tinten!

Advertisement

En het zijn juist de decoraties van pauwenveren die deel gaan uitmaken van composities, of het nu slingers zijn die op de open haard worden gerangschikt of een kroonluchter sieren.

Als je niet bang bent voor een anders-dan-anders keuze, dan zou je kunnen kiezen voor de hele turquoise boom.

Advertisement

Minder gewaagd, maar nog steeds met onberispelijke resultaten, als de boom met sneeuw bedekt lijkt. En zelfs daar zou je zeesterren kunnen toevoegen.

Het is ook niet ondenkbaar om linten en stoffen te gebruiken met een rustieke smaak en kleuren die over het algemeen bij de warmere kleuren passen!

Advertisement

En er zijn zelfs mensen die geen afstand doen van de warme en weelderige tinten van goud, brons en koper in combinatie met turquoise en blauw.

Zou je het ook leuk vinden om turquoise kerstversieringen te gebruiken?

Advertisement