Komt het grit van de kattenbak overal terecht? Probeer enkele briljante oplossingen om de kattenbak netjes en verborgen te houden

door Natasja

20 November 2021

Komt het grit van de kattenbak overal terecht? Probeer enkele briljante oplossingen om de kattenbak netjes en verborgen te houden
Advertisement

Wanneer katten de kattenbak gebruiken kan het gemakkelijk gebeuren dat ze niet zo netjes en schoon zijn als je zou willen: het grit verspreidt zich soms over een veel groter gebied dan binnen de kattenbak zelf, en moet je altijd een bezem of stofzuiger klaarhouden om te voorkomen dat je erop loopt en het overal verspreidt.

Er zijn echter een aantal oplossingen om dit te vermijden: sommige mensen passen meubels aan om de kattenbak erin te verstoppen, maar ook als je geen kast, kist of ander meubelstuk hebt om op die manier te gebruiken, kun je een goedkopere oplossing toepassen die net zo praktisch is, zo niet praktischer. Ontdek hoe je de ruimte rond de kattenbak netjes kunt houden met een eenvoudig doe-het-zelf project dat je helemaal kunt personaliseren.

Ken je die grote plastic opbergdozen waar garages en zolders mee gevuld worden? Ze zijn groot en stevig genoeg om er de een kattenbak van te maken en de katten kunnen er in en uit lopen wanneer ze dat willen zonder het risico te lopen dat de dozen op enigerlei wijze uit elkaar vallen. Bovenal blijft de kattenbakvulling erin, en het kattenluik dat aan één kant is uitgesneden, heeft een drempel die hoog genoeg is om te voorkomen dat het grit eruit valt.

Advertisement

Het kan zo worden ingericht dat het een echte schuilplaats wordt voor de kat, die zo genoeg privacy heeft wanneer hij zijn behoeftes doet. Op het internet kan je zien dat veel kattenbezitters voor deze oplossing hebben gekozen en deze schuilplaats zelfs hebben uitgerust met een lampje.

Een matje voor op de bodem, binnenverlichting, de deur aan de lange kant, het schepje klaar voor gebruik en zelfs een deurmat bij de ingang net alsof het een miniatuurhuisje is: met zo'n oplossing is het eenvoudig om alles netjes en schoon te houden. De kleur van de doos of de soorten matten kunnen allemaal aan je smaak worden aangepast, zodat deze schuilplaatsen beter in de inrichting van de door jou gekozen kamer kunnen worden ingepast.

Als je echter een soortgelijke situatie wilt nabootsen, met een iets bewerkelijker en meer afgewerkt project, bedenk dan eens welke meubels je zou kunnen ombouwen: het handigst zijn dekenkisten die aangepast kunnen worden.

Dergelijke ideeën kunnen zeker het verschil maken wanneer je je huis schoonmaakt!

Advertisement