Heb je niet genoeg ruimte in huis? Probeer met hoekmeubels en -planken in te richten

door Natasja

16 November 2021

Heb je niet genoeg ruimte in huis? Probeer met hoekmeubels en -planken in te richten
Advertisement

Hoekmeubels zijn niet echt favoriet, maar ze stellen je in staat een vaak verwaarloosde ruimte goed te benutten. Naast boekenkasten en keukenbovenkasten zijn er veel manieren om de hoeken van kamers met allerlei soorten planken te decoreren.

Afhankelijk van het geval kunnen ze meer of minder volumineus zijn, het kunnen ook gewoon klerenhangers en voorwerpenhangers zijn, maar in elk geval bieden ze handige extra punten voor het opbergen en neerzetten van accessoires of zelfs decoraties. Hieronder vind je een aantal ideeën die nuttig kunnen zijn om ongebruikte ruimtes in huis in te richten.

Advertisement

Bij hoekplanken is het altijd moeilijk om voorwerpen te bereiken die helemaal aan het einde, aan de rand, zijn opgeborgen. Maar als ze gebogen zijn, is het makkelijker.

Advertisement
art-folk.com

art-folk.com

Soms lijkt het gebruik van bovenkasten in de hoek, vooral in de buurt van ramen, het licht te belemmeren en de kamer iets te onoverzichtelijk te maken: benut welke stijl dan ook van planken en open kasten die je maar wilt, om op een harmonieuze en lichte manier in te richten.

Deze houten plank, bijvoorbeeld, heeft een zeer eenvoudig maar aantrekkelijk ontwerp. Perfect in een rustieke omgeving.

De te benutten hoeken kunnen ook die van bordessen zijn of de wanden van een gang tussen twee vertrekken, en kunnen ook handige kapstokhaken bevatten, voor kleding maar ook voor tassen en accessoires voor dagelijks gebruik.

Wil je een ruimte inrichten voor ontbijt en koffie/thee pauzes? Waarschijnlijk heb je geen ruimte tussen de keukenkasten, maar misschien is er een hoekje tussen een kamer en de woonkamer dat je zou kunnen gebruiken!

Advertisement

Er is geen tekort aan verticale hoekplanken, met vierkante, driehoekige of ronde planken, maar ze maken veel meer indruk als ze gecombineerd worden met een ander element van hetzelfde materiaal er vlak naast, zoals deze handige geperforeerde panelen van hetzelfde hout. Het zijn twee verschillende stukken, maar samen zien ze eruit als een gecoördineerde set!

littlecrowninteriors.com

littlecrowninteriors.com

Een natuurlijke boomstam met hoekplanken: deze kamer is werkelijk magisch geworden met zo'n meubelstuk.

Advertisement

Houten planken met zichtbare beugels, maar allemaal gemonteerd langs dezelfde beugels die langs de muur lopen: het schept orde en biedt ruimte om ook aan de muur te worden opgevuld, zoals de ingelijste lijst die er perfect bij past.

Hoekplanken, maar gemonteerd op een paneel dat lijkt te zweven aan de muur.

Advertisement
thearchitecturedesigns.com

thearchitecturedesigns.com

Zou het niet leuk zijn om een hoekrek boven de trap te hebben die... de trap zelf nabootst?

Welk idee vind je het mooist?

Advertisement