Recycle een oude glazen fles en maak er een fantastische creatieve lantaarn van (+VIDEO)

door Natasja

14 November 2021

Recycle een oude glazen fles en maak er een fantastische creatieve lantaarn van (+VIDEO)
Advertisement

Als je enkele mooi gevormde glazen flessen in huis hebt, bij voorkeur met een bolle buik zoals die van bepaalde mousserende wijnen, kun je er gemakkelijk een lichtgevende binnen- of buitenversiering van maken. Met slechts wat touw en een snoer ledlampjes op batterijen kun je in feite een perfecte lantaarn maken om een gezellige sfeer te scheppen in huis of op het balkon en in de tuin, op elk moment van het jaar.

Het touw wordt gebruikt om de buitenkant van de fles te versieren, waarbij op een zeer eenvoudige en snelle manier een net wordt geknoopt, zodat je een modieuze lantaarn in nautische stijl kunt maken. Dus, pak wat touw en een schaar en ga aan de slag door de onderstaande stappen te volgen, die ook worden uitgelegd in een video aan het eind van dit artikel.

Advertisement
Creativo

Creativo

Verwijder alle etiketten van de fles, als je dat nog niet gedaan hebt. Als ze niet gemakkelijk loskomen, kunt je ze nat maken met een beetje water en zeep, of de fles in water onderdompelen. Sommige mensen maken ook een pasta van water, zeep en baking soda en wrijven dit erop om al het papier snel te verwijderen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Veeg de fles vervolgens af met een watje dat in een beetje alcohol of witte azijn is gedrenkt om eventuele lijmresten te verwijderen: de fles moet volkomen glad en schoon zijn.

Creativo

Creativo

Neem een stuk touw dat lang genoeg is om met een eenvoudige knoop rond de hals van de fles te worden gebonden. Niet te strak aandraaien: het moet net los genoeg blijven om de andere touwtjes er door te steken.

Creativo

Creativo

Knip stukken touw die 3 of 4 keer zo lang zijn als de fles, kijk wat de helft is van elk en vouw ze om. Gebruik de helft (laat de staarten onderaan vrij) om ze vast te binden aan de cirkel van het touw die je rond de hals van de fles hebt gemaakt: gebruik een zeer eenvoudige knoop, die de staarten van het garen naar beneden laat hangen. Je hebt een even aantal knopen nodig, dus ten minste 6.

Begin met de ene helft van een staart te nemen en deze samen te voegen met een helft die naar beneden komt van de volgende knoop, en knoop ze samen met een eenvoudige knoop.

 

 

Creativo

Creativo

Ga zo door door alle staarten van de eerste ronde paarsgewijs aaneen te rijgen en verder naar beneden, zodat een netvormig weefsel ontstaat, met ruitvormige vierkantjes.

Zodra je de bodem van de fles hebt bereikt, voeg alle bungelende staarten aan de onderkant samen en draai  ze ineen tot een soort dik touw om vast te knopen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Maak de knoop onder de fles vast, zodat het goed strak zit, en knip het overtollige stukje touw eraf.

Creativo

Creativo

Neem nog wat touw en bekleed de hele hals van de fles tot aan de mond, steek dan het uiteinde erdoor zodat het goed aansluit of zet het vast met een druppel lijm.

Advertisement
Creativo

Creativo

Nu moet je het lichtsnoer erin steken. Denk eraan dat je de schakelaar aan de buitenkant moet laten zitten, dus kies een kant van de fles waar hij naar beneden zal zakken en gebruik eventueel een net dat je hebt gemaakt om de fles te bedekken om het snoer eraan vast te maken.

Creativo

Creativo

Je lantaarn is klaar! Je kunt de video hieronder volgen om de stappen te zien.

Advertisement
Advertisement