Superoriginele hangende plantenbakken? Maak ze door oude kroonluchters creatief te recyclen

door Natasja

13 November 2021

Superoriginele hangende plantenbakken? Maak ze door oude kroonluchters creatief te recyclen
Advertisement

Wanneer het erop lijkt dat de ruimte op de grond of aan de muren volledig bezet is en er dus geen mogelijkheid is om plantenpotten of plantenbakken te plaatsen om met wat meer groen te decoreren, zou de oplossing het plafond kunnen zijn!

In huis of ook in de schaduw van een afdak of pergola, in de tuin of op het balkon, zou je de ideale plek kunnen vinden om een paar potten met planten op te hangen, decoratieve planten of misschien aromatische planten voor in de keuken. Manden met naar beneden hangende planten ophangen is in feite geen nieuw idee, maar wat vind je van het gebruik van oude kroonluchters die anders moeten worden weggegooid? Het resultaat zijn leuke en stijlvolle oplossingen, zoals die je hieronder ziet.

Advertisement

Gebruik spuitbussen: de hele constructie van een oude ijzeren kroonluchter en ook terracotta potten om de gloeilampen te vervangen verven vergt niet al te veel inspanning en zorgt voor een schattig resultaat.

Advertisement

Het is altijd belangrijk ervoor te zorgen dat elke pot drainagegaten heeft voor het water dat je erin giet wanneer je water geeft, zodat de planten geen problemen hebben. En verder kun je ook nog decoratieve elementen toevoegen die tussen de armen van de kroonluchter hangen, zoals deze kettingen van houten kralen.

Dit zijn leuke ideeën voor aromatische planten, maar ook perfect voor seizoensgebonden sierplanten, zoals deze petunia's.

Er zijn ook mensen die niet te veel delen vervangen: hier bijvoorbeeld heeft men de glazen schalen waarin de gloeilampen zich bevonden als potten gebruikt.

Een mooie plantenbak met coleo's en begonia's.

Advertisement

Roestig ijzer: deze kroonluchter zou er voor iedereen als afval hebben uitgezien, maar met een paar mooie terracotta potten en planten komt hij weer tot leven!

Niet alleen klassieke kroonluchters met vintage lijnen: ook een moderne constructie kan een originele plantenbak worden.

Advertisement

Dit is zeer onderhoudsvriendelijk: klimopplanten zijn winterhard, en hebben een natuurlijke hangende groeiwijze waardoor ze perfect zijn voor een dergelijke combinatie.

Kijk eens hoe mooi het gebladerte van de lobelia is.

Advertisement

Hier is er nog een, gebruikt in een oude kroonluchter, maar in het midden in plaats van in de potten erom heen.

Het idee om een van de gloelampen te vervangen door een vogelhuisje of een bloempot is echt heel schattig.

Advertisement

En wat dacht je van een heleboel kleine huisjes bij elkaar?

Zou je het leuk vinden om dergelijke recycling projecten te maken?

Advertisement