Creëer opbergruimte in de garage door deze praktische ruimtebesparende standaards te bouwen

door Natasja

27 Oktober 2021

Creëer opbergruimte in de garage door deze praktische ruimtebesparende standaards te bouwen
Advertisement

Voor sommigen is fietsen een pleziertje voor af en toe, voor anderen is de fiets een vervoermiddel naar school of het werk, of misschien een manier om in het weekend een beetje te sporten. En dan zijn er nog de beginnende kleine fietsers, voor wie het altijd een leuk avontuur is. Zo komt het dat er bijna in elk huis fietsen zijn die moeten worden opgeborgen zonder dat ze in de weg staan in de verschillende bergruimten of garages.

Als je er genoeg van hebt dat ze in de weg staan wanneer er weinig ruimte is, kun je enkele van de onderstaande ideeën voor het monteren van wand- of plafondhouders overwegen.

Advertisement

Het fietsenrek, net als die je op straat ziet, is een eenvoudig project voor mensen met een minimum ervaring aan houtbewerking, en kan ook worden verrijkt met een plank met haken erboven om helmen en kleine veiligheidshelmen op te hangen.

Advertisement

Bovenaan steken haken uit de stevige rekken/houders: de fietsen worden daaraan opgehangen met het voorwiel en aan de muur verankerd met kleine steunen die op een houten plank zijn gemonteerd.

Haken aan het plafond: als het plafond niet te hoog is om het oppakken en opbergen van de fietsen te bemoeilijken, zijn ze een eenvoudige en goedkope oplossing.

Wielsloten gemonteerd op houten planken die aan de muur zijn bevestigd: één paar is voldoende voor elke fiets en er hoeft geen speciaal meubilair te worden aangebracht.

Deze haken, boven elkaar gemonteerd op verticaal geplaatste houten planken, lijken de fietsen bijna als in een winkel uit te stallen!

Advertisement

Een minimalistisch idee: stevige planken die uit de muur steken, waarop de fiets aan de framekant kan worden geplaatst.

Voor elke fiets heb je een paar stukken hout nodig waarop je de wielen plaatst en vervolgens een leren koord aan het frame legt, waarbij de fiets schuin tegen de muur wordt gehouden.

Advertisement

Een rail onder enkele planken, met een paar riemen om de fiets op zijn plaats te houden: zo blijven ze handig boven de vloer hangen.

Als je balken aan het plafond hebt, of andere soortgelijke elementen waaraan je houten planken kunt bevestigen, kun je de fietsen met weinig moeite van de vloer verwijderen.

Advertisement

Een mooi vormgegeven oplossing die ook in huis niet zou misstaan: een uitgerust en kleurrijk geperforeerd paneel, verborgen in een nis bij een schuifdeur.

Zitten er ideeën bij die je in jouw garage kunt gebruiken?

Advertisement