Creëer prachtige tafelstukken met gedroogde sinaasappelschijfjes

door Natasja

22 Oktober 2021

Creëer prachtige tafelstukken met gedroogde sinaasappelschijfjes
Advertisement

Het is altijd gezellig om samen te komen en te eten aan een goed gedekte tafel, en de decoraties die je gebruikt om de tafel te bereiden spelen ook een belangrijke rol bij het aangenaam maken van elke maaltijd. We plaatsen dus vaak enkele decoraties als tafelstuk, en onder de duizenden ideeën om inspiratie op te doen, zijn die met gedroogde sinaasappelschijfjes.

Alle citrusvruchten kunnen vers gemakkelijk in plakjes worden gesneden en vervolgens in de oven worden gedroogd, waardoor een mooie en delicaat geurende decoratie ontstaat. Ontdek hoe je ze kunt gebruiken om fantastische tafelstukken te maken.

Advertisement

De geur van gedroogde sinaasappelen - en andere citrusvruchten - is op zichzelf al aangenaam geurend, maar gaat ook heel goed samen met diverse specerijen, zoals kaneelstokjes. Ze passen ook goed bij elkaar, met warme kleuren die perfect passen bij herfst- en winterdecoraties.

Advertisement

Kaarsen zijn een favoriet middelpunt van de tafel, en als je gelkaarsen wilt proberen, of een met water gevulde pot wilt gebruiken om de kaarsen in te laten drijven, kun je gedroogde sinaasappelschijfjes gebruiken om ze te versieren.

Sinaasappel en steranijs: nog zo'n perfecte combinatie van geuren. Met een beetje touw is er echt niets anders nodig om een kaars te versieren voor gebruik als tafelstuk.

Met de dunnere plakjes kun je de buitenkant van de kaars rechtstreeks bestrijken en de was een beetje verwarmen om elk plakje te laten hechten.

Verspreid in hoeveelheid in het midden van de tafel, gelegd op een bed van groen gebladerte: je kunt dennenbomen gebruiken, vooral tijdens de kerstdagen, maar ook andere planten met allerlei soorten bladeren... Eucalyptus, of de kleurrijke bladeren van de herfst, of misschien mos en bloemen in de lente. Kortom, er zijn zoveel ideeën, je hoeft je alleen maar te laten inspireren door de natuur.

Advertisement

Gewoon op elkaar gestapeld, met een klein dennenappeltje erbovenop. Simpel en indrukwekkend.

Ze zien er niet alleen mooi uit met dennenappels, maar ook met bessen en ander fruit, ook simpelweg in een oud glas.

Advertisement

Als je ze op tafel zet, kun je ze ook versieren met kruidnagels, dan worden ze nog geuriger.

Er zijn ook decoraties die kunnen worden opgehangen: deze kettingen van sinaasappelschijfjes bijvoorbeeld, kunnen aan een tak boven de tafel hangen!

Advertisement

En als je andere decoraties in de kamer wilt matchen, kun je een slinger zoals deze maken.

Vind je decoraties met gedroogde sinaasappelschijfjes ook zo mooi?

Advertisement