Niet de gebruikelijke spookpompoen: laat je creativiteit de vrije loop om grappige Halloweenpompoenen te snijden

door Natasja

28 Oktober 2021

Niet de gebruikelijke spookpompoen: laat je creativiteit de vrije loop om grappige Halloweenpompoenen te snijden
Advertisement

Halloween vieren is een echte gemoedstoestand: een beetje opwinding en een hoop plezier wat ons elk jaar in staat stelt onze creativiteit op verschillende manieren te ontplooien. De pompoenen die voor vele seizoensdecoraties worden gebruikt, krijgen een meer of minder angstaanjagend uiterlijk, maar kunnen vooral echt tot de verbeelding sprekende decoraties worden.

Niet alleen lantaarns met angstaanjagende uitdrukkingen, maar ook grappige monstertjes of schattige dieren, en nog veel meer. Laat je inspireren door onderstaande ideeën om op een andere manier te decoreren, zowel in huis als eventueel in de tuin.

Advertisement

Wat als er een spook uit de pompoen komt en vrienden met ons wil worden?

Advertisement

Een schattig uiltje: dit is een perfect idee voor kleinere pompoenen, maar het kan worden aangepast aan elk formaat, en door de zonnebloempitten te vervangen door amandelen, of pompoenpitten te gebruiken op een witte pompoen, kun je heel veel leuke combinaties maken.

Meer ideeën om het entree of het huis te versieren met bosdieren, met verf, vilten knipsels, knopen en takjes.

Voor wie een meer traditionele en iets griezeligere decoratie wenst: een heks! Het steeltje van de pompoen is perfect om een neus te worden, dus je hoeft alleen de bovenkant uit te snijden, zonder uit te hollen.

De kinderen zullen dol zijn op de pompoen die is omgetoverd tot een prachtige leeuw, en het is niet nodig om hem uit te snijden, zodat de pompoen misschien op een ander moment kan worden opgegeten.

Advertisement

Een paar maisbladeren en de pompoen wordt een hoofd! Doet een beetje denken aan de vogelverschrikker in de Wizard of Oz, vind je niet?

Het idee om de ovale inkervingen te gebruiken als de "o" in het woord "boe!" is ook erg schattig. Perfect als een lantaarn.

Advertisement

Een geraffineerd spinnenweb voor wie een lantaarn met flonkerende details wil.

Pompoenen met grote tanden en zelfs een beugel in zicht toveren ongetwijfeld een brede glimlach op ieders gezicht!

Advertisement

Alles wat je nodig hebt is een oude lampenkap en een bril om een excentriek oma'tje met oorbellen en een beschilderde mond te creëren!

Zou het niet geweldig zijn om deze kleurrijke en vriendelijke kleine monsters te hebben om je te begroeten?

Hoe zou jij je Halloweenpompoen willen snijden?

Advertisement