Op zoek naar Halloweenideeën? Laat je inspireren door deze eenvoudige en creatieve decoraties

door Natasja

27 December 2021

Op zoek naar Halloweenideeën? Laat je inspireren door deze eenvoudige en creatieve decoraties
Advertisement

Het is nog een beetje vroeg maar het is altijd fijn om al een aantal ideeën te hebben. Halloween is het feest van geesten en bovennatuurlijke wezens, de buitengewone nacht die stipt in het hart van de herfst aanbreekt om voor spanning en spook en voor veel plezier te zorgen. Een manier om het met je familie en vrienden te vieren is je huis te versieren met vleermuizen, spoken, mummies en vele andere figuren die traditioneel met dit feest worden geassocieerd.

Voor wie zijn of haar huis nog nooit voor Halloween heeft versierd, of voor wie dat gewoonlijk wel doet maar geen tijd heeft om verschillende ideeën te bedenken, zijn hier enkele snelle en eenvoudige ideeën om na te maken en zonder al te veel moeite leuke en creatieve versieringen neer te zetten en hangen.

Advertisement

Ook als je geen halloweenbordjes kunt vinden, is een eenvoudig zwart servet, goed gevouwen in de vorm van een vleermuis, voldoende om de plek aan tafel perfect te versieren voor Halloween.

Advertisement

Of je zou de vleermuis ondersteboven in glazen kunnen laten 'hangen'.

In plaats van de gebruikelijke tandenstokers en spiesjes, waarom geen bezems van tovenaars en heksen? Je kunt ze maken van papier, stro, restjes garen of zelfs heel dunne takjes.

Nog even snel plaatskaartjes maken? Knip uit een zwart vel papier een vleermuis, een heksenhoed, een spook of een pompoen en steek ze tussen de tanden van de vorken met de namen erop geschreven.

Als je een bezemsteel en een toverhoed van een of ander kostuum bij de hand hebt, wordt je huis in een mum van tijd het huis van tovenaars en heksen.

Advertisement

Als je echter een grote namaaktoverdrankjespan of iets dergelijks hebt, is dat een perfecte houder om drankjes in te serveren.

Wil je leren hoe je magische bezems maakt? Het is echt makkelijk, alles wat je nodig hebt zijn takjes en touw.

Advertisement

Een elegante, gemakkelijke en ongewone manier om in huis versieringen aan te brengen voor Halloween: hang in glazen stolpen gewoon kartonnen knipsels of misschien wel crêperubber of zelfs vilt.

Tutorial via aubreeoriginals.com

Tutorial via aubreeoriginals.com

Heb je een kleine pompoen te versieren en wil je een leuk en kleurrijk idee benutten? Hier is een mini Dracula!

Advertisement

Bij een groter exemplaar is dit echter een vrij eenvoudige decoratie met groot effect: de pompoen die wordt opgegeten door muizen die uit de gaten piepen.

Een van de populairste DIY-plantenbakken voor Halloween, met veel kunstbloemen en versieringen in de typische kleuren en thema's van deze feestdag, zodat je ook buiten je huis feest kunt vieren.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement