Ontdek hoe je bestek, keukengerei en serviesgoed op een creatieve manier kunt recyclen

door Natasja

06 Oktober 2021

Ontdek hoe je bestek, keukengerei en serviesgoed op een creatieve manier kunt recyclen
Advertisement

Recyclen betekent een tweede kans geven aan voorwerpen die voor de vuilnisbak bestemd leken, om onnodig afval te vermijden. Dit kan worden gedaan met veel voorwerpen die je dagelijks gebruikt, waaronder keukengerei en al het serviesgoed dat je gewoonlijk in de keuken gebruikt.

Bestek, vergieten, accessoires en kopjes - maar niet alleen - kunnen worden omgetoverd tot vele andere nuttige en origineel uitziende voorwerpen die je helpen om het met fantasie je huis in te richten. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Oude metalen vergieten kunnen worden omgetoverd tot lampen, die zeer geschikt zijn voor gebruik in de keuken, bijvoorbeeld door ze met lange koorden aan het plafond te hangen zodat ze het aanricht verlichten.

Advertisement

Geëmailleerde exemplaren zijn ook mooi, en kunnen ook fungeren als lamp in het midden van de kamer. Deze lamp werd vervolgens versierd met kunstvetplanten en -ranken.

Een tafellamp volledig gemaakt van gerecycleerde voorwerpen. In dit geval, is het vergiet de lampenkap!

Een oude snijplank en een metalen rasp: zo kunnen ze een mooie pollepelhouder worden.

De rasp kan ook worden gebruikt als een vaas die aan de muur wordt bevestigd, misschien om droogbloemen in te bewaren. Let altijd op de scherpe randen, maak ze eventueel stomp voordat je het geheel afmaakt, om te voorkomen dat je je pijn doet.

Advertisement

Bestek daarentegen kan worden gebruikt als kledinghaak, of ook voor theedoeken. Om ze te buigen, verwarm ze gewoon een beetje en buig ze met behulp van een tang.

En waarom geen bestek gebruiken voor schattige rustieke schilderijtjes? Je kunt ervoor kiezen het metaal te glazuren met een zeer lichte verf vermengd met water, zodat het een kleur krijgt die lijkt op die van de lijst, of je kunt creatief zijn in het kiezen van de kleur van de achtergrond, door materialen te gebruiken zoals hout of gekleurde stoffen, of ook behang.

Advertisement

Deze lepels zijn nuttig gebruikt als handvaten op een meubelstuk en je kunt het idee namaken met elk ander bestek!

Zou het niet geweldig zijn om dergelijke kroonluchters of lampen te hebben, gemaakt van oud keramisch of porseleinen servies?

Advertisement

Je hebt hoge plafonds nodig voor een dergelijke kroonluchter, maar hij is echt sensationeel.

Heb jij al eens oud serviesgoed gebruikt om creatief te recyclen?

Advertisement