Vind de juiste ideeën voor een mooie en functionele hal

door Natasja

02 Augustus 2021

Vind de juiste ideeën voor een mooie en functionele hal
Advertisement

De hal en het entree van een huis is niet alleen een doorgangsplaats, maar fungeert ook altijd een beetje visitekaartje van je huis, zowel buiten als zodra je de drempel overstapt. Je moeten dus de beschikbare ruimte en het thema van de inrichting van het huis bestuderen om een vestibule in te richten, hoe klein ook, die mooi is maar ook voorzien van alles wat hem comfortabel en functioneel maakt.

Spiegels, kledinghaakjes, tafeltjes, een bankje, diverse bakjes en nog veel meer: je kijkt graag nog even in de spiegel voordat je de deur uitgaat, misschien moet je jassen, tassen en rugzakken aantrekken, of doe je liever je schoenen uit om het huis niet vuil te maken, dus die meubelstukken zijn allemaal nuttig, en moeten zo worden opgesteld dat de ruimte leefbaar en aangenaam wordt.

Advertisement
Etsy

Etsy

Een spiegel om je uiterlijk te controleren voordat je weggaat, is altijd handig, en als de lijst dik genoeg is, kun je er ook kledinghaakjes aan ophangen.

Advertisement
Etsy

Etsy

Ook een kleine spiegel volstaat als er niet genoeg plaats is, en de haakjes zijn perfect om sleutels aan te hangen.

Etsy

Etsy

Er zijn vele modellen kapstokken die kunnen worden gekocht of zelf gemaakt, en de eenvoudigste kunnen desgewenst worden verrijkt met een welkomstbordje.

Etsy

Etsy

In de hal kan het ook nuttig zijn om ruimte te hebben om je inkomende post of mobiele telefoons en andere voorwerpen die je handen in beslag nemen, neer te leggen.

Etsy

Etsy

Een minimalistisch idee voor mooie kledinghaken, die ook van pas komen voor diverse accessoires.

Advertisement
Etsy

Etsy

Als je een oud gerecycled voorwerp wilt gebruiken als steun om kapstokhaken op te hangen, is de keuze heel ruim: kijk eens hoe origineel het idee is om een surfplank te hergebruiken.

Etsy

Etsy

En je kan ook een plant aanbrengen waar je je huis- en autosleutels aan ophangt.

Advertisement
Etsy

Etsy

Een lage open kast kan worden gebruikt als bank of schoenenrek, maar in de vakken is ook ruimte voor tassen of zelfs post.

Etsy

Etsy

Een ander idee voor het schoenenrek in de hal: een model in industriële stijl, gemaakt van hout en metalen buizen.

Advertisement
Etsy

Etsy

Dezelfde stijl wordt gebruikt voor een slanke consoletafel die weinig ruimte inneemt maar comfortabele planken biedt en een deel van de muur siert dat anders saai en leeg zou blijven.

Etsy

Etsy

Nog een consoletafel, maar meer passend bij een boerderij of landelijke stijl.

Advertisement
Etsy

Etsy

Als de hal uitkomt op een woonkamer, kunnen onder de consoletafel opbergpoefjes worden geplaatst, die indien nodig als extra zitplaats kunnen worden gebruikt.

Etsy

Etsy

In plaats van ouderwetse opbergbanken, die aan hutkoffers doen denken, kun je hetzelfde resultaat bereiken met een open kast (ook omgekeerde boekenkasten) voorzien van kussens en manden!

Advertisement
Etsy

Etsy

En een mooie paraplubak kan altijd van pas komen!

Hoe zou jij de hal willen inrichten?

Advertisement