Een terras inrichten? Laat je inspireren door deze betoverende ideeën en creëer je eigen oase van ontspanning

door Natasja

22 Mei 2021

Een terras inrichten? Laat je inspireren door deze betoverende ideeën en creëer je eigen oase van ontspanning
Advertisement

Een groot balkon of een ruim terras op het dak van je huis hebben kan een geweldige bron worden om je huis te verrijken met een kostbare ruimte om te ontspannen of avonden buiten door te brengen met vrienden.

Er zijn vele manieren om eenvoudige ruimtes met uitzicht om te toveren in woonkamers of tuinen vol comfort: tafels, banken, fauteuils, hangmatten, bloembakken, pergola's, parasols en vele andere elementen kunnen helpen om moderne omgevingen, meer rustieke of exotische ruimtes te creëren. Laat je inspireren door de onderstaande prachtige terrassen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Om privacy te creëren kun je planten in grote bakken gebruiken, zodat er echte hagen ontstaan, en zo de perfecte achtergrond voor een hoekbank creëren. Als de hoek erg zonnig is, plaats dan een grote parasol om de ruimte ook in de warmste periodes leefbaar te maken.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Als je eenmaal het soort meubels hebt gekozen dat je wilt gebruiken, denk dan ook na over het totaaleffect van alle elementen die je wilt gebruiken om te decoreren, met inbegrip van tapijten, kussens, hangende decoraties, enz. en kies meteen een kleurenpalet om je altijd zonder risico te begeleiden bij het kiezen van alle accessoires

Pinterest

Pinterest

Als je daarentegen de voorkeur geeft aan een ruimte zonder al te veel regels, meer ontspannen en met een licht exotisch tintje, zijn eenvoudige en stevige meubels, evenals tapijten en heel veel planten genoeg.

Pinterest

Pinterest

Het dak kan eindelijk de ruimte worden waar je ook een groot aantal mensen kunt ontvangen voor een diner: het is de moeite waard te investeren in een mooie tafel met bijpassende stoelen, en eventueel  ook in een bekleding voor de muurtjes en de vloer die duurzaam is maar ook een lust voor het oog, en vervolgens zullen de planten het geheel afmaken.

Pinterest

Pinterest

Niets is leuker dan 's avonds genieten van een biertje met vrienden op het dak, te midden van de stadslichten of ook op minder drukke plaatsen. Dus waarom zou je die ruimte niet veranderen in een buitenbar?

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Als je van groen houdt, kan het dak de juiste uitlaatklep zijn: ook in deze ruimtes kunnen tuinen en moestuinen worden aangelegd, en als de ruimte het toelaat, wordt een geplaveid platform in het midden, omgeven door groen, een ware geheime oase.

Pinterest

Pinterest

Als je echter privacy wilt creëren, kijk dan eens naar dit prachtige idee: houten wanden die het licht doorlaten, grote bamboepotten die schaduw en koelte creëren, en verder een verhoogd gedeelte om van de zon te genieten en een lager gedeelte waar je eventueel een hangmat kunt hangen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Waar je niet altijd aan denkt om het terras er mooier uit te laten zien, is een vloerbedekking. Vooral op daken is er bijna nooit een bijzonder waardevolle vloer en die kun je dus vervangen door tegels, steen, terracotta, maar ook hout en andere soorten min of meer goedkope buitenvloeren.

Pinterest

Pinterest

Om schaduw te creëren zijn er niet alleen parasols en gazebo's, maar ook pergola's in vele verschillende modellen, in hout of metaal, met transparante afdekking of zelfs zonder.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Op dit enorme terras is een woonkamer gecreëerd op een verhoogd platform, omringd door bloemperken, en een eethoek op het lagere terras. Het is echt zeer elegant.

Hoe zou jij je terras willen inrichten?

Advertisement