Maak je huis mooier met deze doe-het-zelf projecten die ook geschikt zijn voor beginners

door Natasja

18 April 2021

Maak je huis mooier met deze doe-het-zelf projecten die ook geschikt zijn voor beginners
Advertisement

Doe-het-zelven kan voor enkelen een flinke uitdaging zijn, maar er zijn veel belangrijke onderhouds- en verbeteringswerkzaamheden aan huis die zelfs door beginnende doe-het-zelvers kunnen worden uitgevoerd.

Het is gewoon een kwestie van aan de slag gaan en de klus vinden die bij je past: een constructie repareren, meubels vervangen of decoratieve details toevoegen zijn allemaal klusjes die iedereen kan uitvoeren. Dus kies jouw project, bewapen jezelf met gereedschap en materialen en begin met de transformatie van het uiterlijk van je huis.

Advertisement

Accentmuur

Accentmuur

Pinterest

Als je je ontwerpvaardigheden liever op de proef stelt, zoek dan online naar ideeën om een accentmuur te maken, dat is de muur van een kamer die in contrast met de andere is gedecoreerd. Dat kan door het te bepleisteren, te behangen, te versieren met washi tapes of met de hand te schilderen, maar ook door profiellatten aan te brengen of het uit te rusten met plantenbakken, fotolijstjes en vele andere ideeën.

Advertisement

Washoek

Washoek

Pinterest

Als je design en constructie wilt combineren, overweeg dan om de washoek comfortabeler en mooier te maken: iedereen moet wel de was doen, maar een washoek in een kamer, met planken, haken, laden en alle oplossingen die helpen om alles wat je nodig hebt om kleren en huishoudlinnen te wassen allemaal bijelkaar te hebben, is erg handig. Bouw planken, versier de muur, verander de kleur van de kasten en je zult een mooie en functionele hoek creëren.

De garage

De garage

Pinterest

Voor veel mensen is de garage niet alleen de plaats waar je de auto parkeert, maar ook een bergkast voor alles wat slechts af en toe nodig is en waar in huis geen plaats voor is, en misschien ook een kleine werkplaats voor doe-het-zelf klussen. Er zijn duizenden oplossingen om de ruimte in te richten met rekken, planken en meubels om alles netjes te houden, van de eenvoudigste (zoals geperforeerde panelen) tot de meest complexe (zoals rekken die aan het plafond hangen).

De zolder isoleren

De zolder isoleren

Pinterest

De ruimte onder het dak die je vaak gebruikt als opslagruimte is over het algemeen niet afgewerkt en bewoonbaar, en waarschijnlijk zelfs tochtig, wat zich vertaalt in een hoog stroomverbruik in de koude maanden om de rest van het huis te verwarmen. Isoleren is een project dat je serieus zou moeten overwegen, en er zijn manieren om het met doe-het-zelven te proberen: het spuiten van isolatiemateriaal is een taak is die meer voor professionals is weggelegd, maar het uitsnijden van rollen warmte-isolatiemateriaal is niet zo moeilijk. Vergeet niet de nodige hand-, mond- en neusbescherming te dragen.

Schuttingen

Schuttingen

Pinterest

Met de meer bewerkte pallets: tuinschuttingen zijn een van de gemakkelijkste doe-het-zelf klussen, net als het plaatsen van een hek!

Advertisement

Het terras repareren

Het terras repareren

Pinterest

Als je een houten zonneterras hebt laten aanleggen, moet je het voortdurend onderhouden, de staat van de planken of de reling controleren en de nodige reparaties uitvoeren is een ideale manier om vertrouwd te raken met het doe-het-zelven.

Het entree van het huis verbeteren

Het entree van het huis verbeteren

Pinterest

Opnieuw schilderen, de toegangsdeur vervangen, treden repareren of minder glad maken: er zijn genoeg werkzaamheden die aan bij het entree van het huis kunnen worden uitgevoerd.

Advertisement

De oprit herstellen

De oprit herstellen

Pinterest

Als je beschadigde opritten en verharde oppervlakken hebt, in o.a. beton en asfalt, kun je op zoek gaan naar de gemakkelijkste methoden om ze te herstellen en ze een geheel nieuwe glans te geven. Er zijn veel producten die kunnen worden toegepast om het bestratingsoppervlak te herstellen en het hele huis (en de tuin) er verzorgder uit te laten zien.

Veel succes ermee!

Advertisement