Wil je je huis een beetje opknappen zonder al te veel uit te geven? Probeer deze trucs

door Natasja

06 April 2021

Wil je je huis een beetje opknappen zonder al te veel uit te geven? Probeer deze trucs
Advertisement

Wanneer je het uiterlijk van je huis wilt verbeteren, misschien omdat je het wilt verkopen of verhuren, of wil je het gewoon wat comfortabeler maken, dan hoef je niet per se geld uit te geven aan veeleisende en dure restauratiewerkzaamheden. Ook een paar verbeteringen hier en daar kunnen al veel doen om het huis er moderner en beter onderhouden uit te laten zien.

Van het veranderen van de kleur van enkele meubels tot het vervangen van kleine details of overwegen om het uiterlijk van het huis van buitenaf te vernieuwen om het meteen uitnodigender te maken, er zijn verschillende trucs die je kan gebruiken zonder al te veel geld uit te geven.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

De ingang is het visitekaartje van het huis: als de voordeur een beetje restyling verdient, maak hem dan schoon en verf hem opnieuw. Een kleur die er altijd eenvoudig en elegant uitziet is donkergrijs, een kleur die na verloop van tijd langer meegaat dan andere lichtere of heldere kleuren.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Door de meubels een nieuwe kleur te geven, zonder zelfs maar lijstwerk toe te voegen of te verwijderen, kun je het uiterlijk van elke kamer of ruimte radicaal veranderen. En het schijnt dat het belangrijker is om een goede indruk te maken met de keuken dan met andere kamers in het huis.

Pinterest

Pinterest

Als je de kleur van de meubels hebt veranderd, ook was dit niet echt nodig en je ook nog iets anders wilt veranderen, denk dan aan de handgrepen en knoppen (ook van de deuren): poets de knoppen of handgrepen die beschadigd lijken, maar overweeg ook ze te vervangen door modernere modellen met een pakkend of handiger ontwerp.

Pinterest

Pinterest

Als er ruimte is in de tuin, op het balkon of op een veranda, voeg dan zithoeken of tafels met stoelen toe: ze maken gelijk een gezellige indruk en doen elke buitenruimte ruimer lijken.

Pinterest

Pinterest

Controleer ook de stopcontacten: de afdekramen behoren tot die dingen waar je niet echt over nadenkt, of waarvan je het niet erg vindt als ze niet in goede staat zijn, of zelfs niet perfect zijn teruggeplaatst na een of andere technische interventie. Maak ze schoon, versier ze of vervang ze: er zijn vele modernere en handigere modellen te koop, eventueel kun je bijvoorbeeld een stopcontact met een USB-aansluiting kopen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Het toevoegen van lijstwerk is een onfeilbare manier om alledaagse meubels interessanter te maken, en het is ook perfect voor deuren en ramen in het midden van lege muren.

Pinterest

Pinterest

De voorgevel - maar een beetje de hele buitenkant - van het huis verdient evenveel aandacht als de binnenkant: van het controleren van de staat van de dakgoten en het pleisterwerk of de verf, tot het ordenen en aangenamer maken van de ruimte om het huis met een paar goed gekozen planten, er zijn vele manieren om het geheel mooier te maken.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Een trend die veel succes lijkt te hebben in de wereld van de vastgoedmarkt is het toevoegen van een dressing in alle mogelijke kamers: niet alleen slaapkamers dus, maar ook in een kantoor of misschien in de hal, om ruimte te vinden voor kleding of linnengoed (dekens, kussens en meer) die van pas kunnen komen. En met het oog op een eventuele verkoop, kan de kamer die deze ruimtes heeft maar gebruikt wordt als kantoor, worden omgebouwd tot een andere slaapkamer indien nodig.

Pinterest

Pinterest

Open planken: om minder rommel in huis te hebben, kun je planken aan de muren bevestigen waarop je voorwerpen kunt plaatsen; open planken zijn het meest populair.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Als er oude vloeren zijn die je niet kunt vervangen, kun je proberen ze opnieuw te verven en te bedekken met speciale zelfklevende folie: ze kunnen elke kamer er meteen moderner en frisser uit laten zien.

Pinterest

Pinterest

Ook de kranen kunnen worden verbeterd met een likje verf: als je het model niet meer mooi vindt, of erg saai is, verander dan de oude kleur met een meer trendy kleur (donkergrijs en zwart, mat of glanzend, lijken altijd de voorkeur te hebben) zodat het er veel mooier uit zal zien.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Irriteert het je om in het midden van een lege muur enkele schakelaars of elektrische panelen te zien, kortom esthetisch onaangename voorwerpen die je niet altijd bij de hand hoeft te hebben? Dek ze af met elementen die gemakkelijk te verplaatsen zijn, zoals een schilderij of op maat gemaakte deurtjes.

Klaar om het uiterlijk van je huis te vernieuwen?

Advertisement