Richt je keuken in landelijke stijl in en creëer een gezellige tijdloze sfeer

door Natasja

26 Maart 2021

Richt je keuken in landelijke stijl in en creëer een gezellige tijdloze sfeer
Advertisement

Een keuken in landelijke stijl bestaat uit natuurlijke materialen en voorwerpen die sporen van slijtage vertonen, gecombineerd met veel verschillende eclectische keuzes om de ruimte die een beetje het hart van het huis is, te personaliseren. Deze stijl creëert een warme en gastvrije plek, die je aan het ritme van de natuur doet denken, zonder afbreuk te doen aan het comfort van het moderne leven.

Hout, steen, accessoires in natuurlijke vezels en warme verlichting creëren de omgeving waar ieder een persoonlijke touch kan toevoegen om het echt uniek te maken. Laat je inspireren door onderstaande prachtige landelijke keukens.

Richt je keuken in landelijke stijl in en creëer een gezellige tijdloze sfeer - 1

Wit en natuurlijk hout, met een afwerking die enigszins door de tijd getekend is: ook nieuwe handgemaakte meubels volgen deze inspiratiebronnen. Het is nog beter als de meubels zijn gemaakt van oude stukken die vakkundig zijn hersteld en in elkaar gezet.

Een ander opmerkelijk detail kan het idee zijn de ruimte onder de gootsteen af te sluiten met een gordijn van stof of kant in plaats van de traditionele deurtjes.

Advertisement
frenchcountrycottage.net

frenchcountrycottage.net

De "country" stijl omvat veel verschillende onderdelen, zoals de populaire farmhouse stijl, soms met een meer moderne smaak, maar bijna altijd gekenmerkt door spoelbakken aangeduid als "apron sink" (met een zichtbaar front naar het midden van de keuken gericht).

junkchiccottage.com

junkchiccottage.com

Een krijtbord is altijd een perfect idee voor het decoreren van een landelijke keuken, maar ook handig voor het noteren van boodschappenlijstjes of misschien om wat instructies op te schrijven voor de rest van de familie. Of het kan eenvoudigweg het 'canvasdoek' worden waarop men kan tekenen of van alles en nog wat op kan schrijven zodat het regelmatig een steeds veranderende decoratie voorstelt.

Pinterest

Pinterest

Glazen buffetkasten waarin je je dagelijks gebruikte servies kunt uitstallen. Je kunt misschien een dergelijke hoekkast plaatsen, die ook handige haken heeft onder elke plank om eventueel kopjes of andere objecten aan te hangen.

beckysfarmhouse.com

beckysfarmhouse.com

Een aantal roestige metalen details passen ook perfect in dit soort keukens.

Advertisement
kellyelko.com

kellyelko.com

Het decapé effect voor de afwerking van gerecyclede meubels is een kenmerk van rustiek design.

Pinterest

Pinterest

Creëer een voorraadkastje met doe-het-zelf planken: hout, smeedijzeren beugels om glazen potten voor b.v. voedsel en meel te steunen, een vintage weegschaal (het liefst een nog werkende weegschaal!) en eventueel wat tekstbordjes erboven om een prachtig hoekje te creëren.

Advertisement
knickoftime.net

knickoftime.net

Aan de muren kun je rustieke doe-het-zelfplantenbakken hangen, zoals deze bak gemaakt van een oude metalen verfpot.

kellynuttdesign.com

kellynuttdesign.com

Een meer onverwacht modern detail kan een dergelijke industriële lamp zijn, met draden die aan het plafond zijn gedrapeerd.

Advertisement
thehomeicreate.com

thehomeicreate.com

Een handig modern hoekje is ook perfect in deze keukens, zoals dit koffiehoekje: een modern koffieappraat en verder accessoires, planken en decoraties met een vintage look.

Pinterest

Pinterest

Als je het geluk hebt stenen of bakstenen muren te kunnen benutten, laat ze dan open, of kies dit type bekleding voor gewone muren: kijk eens hoe deze bakstenen met dik wit stucwerk goed bij de rustieke omgeving passen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

En als er ruimte is op de muren of boven meubels of planken, kun je je uitleven met tekstborden!

Zou je ook een landelijke keuken willen hebben?

Advertisement