Geef elke kamer snel en eenvoudig een nieuwe look met deze 14 doe-het-zelf ideeën

door Natasja

18 April 2021

Geef elke kamer snel en eenvoudig een nieuwe look met deze 14 doe-het-zelf ideeën
Advertisement

Wanneer je het uiterlijk van een kamer wilt vernieuwen, hoef je niet per se aan een algehele make-over, van de vloer tot de kleur van de muren en het vervangen van enkele meubels te denken. Integendeel, soms is het meer dan voldoende een bestaand meubelstuk opnieuw te decoreren, nieuwe meubelaccessoires toe te voegen en een meer verfijnde inrichting te kiezen om een kamer te veranderen.

Zo kun je je in één dag wijden aan enkele eenvoudige doe-het-zelfprojecten: je kunt een versleten kleed weggooien en een nieuw kleed neerleggen, of een ladekast of een kleerkast versieren die er moe en gedateerd uitziet, of misschien zelfs versieringen aan de muur aanbrengen zoals foto's, bloemen en meer.

Advertisement

Muren

Muren

Tutorial via kelseyhaverdesigns.com

Als je een witte of lege muur hebt die je graag wat levendiger zou zien, maar waar je misschien geen planken kunt plaatsen of geen geld kunt uitgeven voor een nieuwe verflaag of behang, waarom denk je dan niet aan alternatieve oplossingen die gemakkelijk te verwijderen zijn? Ga op zoek naar nylondraden en kunstbloemen die je aan de muur kunt hangen, of gebruik kant-en-klare kransen, ook met alleen decoratieve bladeren, en voeg er eventueel dunne lichtdraden aan toe!

Advertisement

Een kleurrijk kleed

Een kleurrijk kleed

Tutorial via conversationpieces.co.uk

Met de kant-en-klare restjes vervilte wol of viltbolletjes, kun je gemakkelijk een kleurrijk kleed in elkaar zetten zoals deze op de foto, die elke kamer zou opfleuren.

Doe-het-zelf houder

Doe-het-zelf houder

designmom

Experimenteer met verschillende boetseerpasta's: er zijn er veel die gemakkelijk thuis kunnen worden bereid en die in de oven kunnen worden gekookt of aan de lucht drogen. Je kunt er van alles mee modelleren, van pennenhouders tot rommelschoteltjes, en een gemakkelijke manier om ze te versieren is door er de textuur op te drukken van wat kant dat je al in huis hebt.

Planken en rekken

Planken en rekken

Tutorial via hometalk.com

Als je extra planken nodig hebt, zijn er twee gemakkelijk te maken en supertrendy modellen: de houten plank met touw die aan de muur of rechtstreeks aan het plafond hangt....

Tutorial via iekelroadhome.com

Tutorial via iekelroadhome.com

... En open planken, die in veel verschillende kleuren en diktes verkrijgbaar zijn om bij alle inrichtingsstijlen te passen.

Advertisement
thelovelydrawer

thelovelydrawer

Deze modellen zijn ook zeer populair: je kunt buigzaam hout gebruiken (zoals balsa platen) of zelfs PVC-buizen uitsnijden en ze dan schilderen en coaten zoals je maar wilt.

Botanische schilderijtjes

Botanische schilderijtjes

urbanoutfitters

Een andere trend die nog steeds erg in is, zijn de bloemendecoraties. Een idee zijn de schilderijtjes gemaakt met doorzichtige lijsten waarin geperste bloemen kunnen worden geplaatst.

Advertisement
monsterscircus

monsterscircus

En wat vind je van deze gevlochten palmbladeren?

Pinterest

Pinterest

Je kunt je ook uitleven met kunstbloemen: denk maar aan hoe zo'n weelderig plaatje eruit zou zien.

Advertisement
gardentherapy

gardentherapy

En verder zijn er ook nog de verticale composities van zowel kunst- als echte vetplanten, ... Met de laatste creëer je een echt tuin-schilderij dat weinig verzorging nodig heeft.

Terrarium

Terrarium

notjustahousewife

Glazen houders kunnen worden gebruikt om terrariums te creëren waarin veel verschillende soorten planten kunnen groeien. Je kunt er ook inrichtingsaccessoires van maken, zoals tafellampen.

Advertisement
acharmingproject

acharmingproject

Het idee van een terrarium is een originele manier om oude afgedankte voorwerpen zoals kannen en theepotten te recycleren.

Ruimtes opnieuw inrichten

Ruimtes opnieuw inrichten

Tutorial via remodelaholic.com

Goed georganiseerde kasten maken je leven een stuk eenvoudiger en zien er ook nog eens mooi uit. Nadenken over hoe er orde in te scheppen om andere zones vrij te maken vergt enige planning, maar de resultaten geven altijd voldoening. Je kunt je ook achterkomen dat je veel voorwerpen hebt die weggegooid kunnen worden en op magische wijze is de bergkast leeg genoeg om een handige nis te worden zoals deze nis op de foto.

Advertisement

Een meubelstuk opknappen

Een meubelstuk opknappen

Pinterest

Als je een meubelstuk in goede staat hebt, maar die er ouderwets en saai uitziet, overweeg dan om het opnieuw te verven (ook gedeeltelijk!), de knoppen of handgrepen te vervangen, of het gewoon te bedekken met zelfklevend behang!

Zou je een van deze projecten willen proberen?

Advertisement