Hoe maak je van afgedankte voorwerpen nuttige accessoires: 6 goedkope tips

door Natasja

20 Februari 2021

Hoe maak je van afgedankte voorwerpen nuttige accessoires: 6 goedkope tips
Advertisement

Als een voorwerp dat je dagelijks gebruikt kapot is, is het normaal om het weg te gooien, maar vaak kun je het met een beetje inventiviteit recycleren tot een nuttig accessoire dat kleine dagelijkse ongemakken oplost.

Van de wirwar van kabels van elektronische apparaten op het bureau waar je werkt tot alle make-up producten die vaak verspreid in de badkamer liggen, kun je doe-het-zelf oplossingen bedenken die orde scheppen of waarmee je kunt schoonmaken met behulp van afgedankte voorwerpen.

Plastic rietjes, schoenendozen, tandenborstels en nog veel meer: kijk hoe je voorwerpen kunt recyclen die je misschien weg wilde gooien.


Advertisement

1. Kabelhouder

1. Kabelhouder

Pinterest

Met een plastic rietje kun je een houder maken voor elektrische kabels het bureau netjes te houden: het voldoet om het te slijpen alsof het een potlood is, waardoor je een "krul" verkrijgt zoals op de foto en vervolgens wikkel je het rond de gebundelde kabels.

Advertisement

2. Kabel etiketten

2. Kabel etiketten

Pinterest

Door ze in segmenten te knippen en er met permanentmarkers op te schrijven, kunnen plastic rietjes handige etiketten worden om zo alle kabels onmiddellijk te herkennen.

3. Een miniborstel om moeilijke hoeken schoon te maken

3. Een miniborstel om moeilijke hoeken schoon te maken

apartmenttherapy.com

Met een oude tandenborstel kun je een miniborstel maken om moeilijke hoekjes schoon te maken, zoals bepaalde plekken op blikjes en flessen net onder de hals. Er zijn twee manieren om dit te doen:

  • Kook wat water en dompel de tandenborstel daarin gedurende ongeveer 10 minuten, trek hem er dan met een tang uit en buig hem tot je de gewenste hoek hebt;

home-barista.com

home-barista.com

  • Of: hang de borstel boven de vlam van een kaars, zodat de hitte het punt bereikt dat je wilt buigen. Zodra het begint te smelten, buig je het naar wens.

4. Silicagel

4. Silicagel

Pixabay

Bewaar altijd de zakjes silicagel die je bij veel aankopen vindt (vooral schoenen en tassen). Je kunt ze op vele manieren gebruiken, bijvoorbeeld om de mesjes van scheermesjes langer mee te laten gaan. Vul een glas met de gelparels en doop het scheermes erin nadat je het na het scheren goed hebt afgespoeld. De parels zullen overtollig vocht absorberen.

Advertisement

5. Een praktische make-up organizer

5. Een praktische make-up organizer

Tutorial via home-dzine.co.za

Als je een praktische make-up organizer wilt maken zonder geld uit te geven, kun je een schoenendoos recyclen! Maak een gleuf aan een van de lange zijden, hoog genoeg om het deksel als lade te gebruiken en voeg dan een bodem (boven de lade) toe met een stuk karton en verdeel de ruimte daarboven met andere stukken karton.

6. Om raamkozijnen schoon te maken

6. Om raamkozijnen schoon te maken

Tutorial via thekitchn.com

Ramen met panelen die op rails schuiven zijn superhandig, maar die rails zijn moeilijk goed schoon te maken. Een eenvoudige manier is een oude afwasspons te nemen en die op de rails te leggen om te zien waar de sneden moeten komen, zodat hij perfect in de rails zelf past. Op die manier kun je met één veeg moeiteloos veel vuil opnemen.

Advertisement