8 ideale interieur design trends om je huis te renoveren en het moderner te maken

door Natasja

10 Februari 2021

8 ideale interieur design trends om je huis te renoveren en het moderner te maken
Advertisement

De uitstraling van het interieur vernieuwen is een proces dat veel verschillende soorten ingrepen kan inhouden: van ingewikkelde ingrepen zoals structurele elementen wijzigen tot eenvoudigere ingrepen zoals enkele details toevoegen aan het interieur. Met zoveel mogelijkheden is het niet eenvoudig uit te vinden hoe je moet handelen om het uiterlijk van je woning te veranderen wanneer je het saai vindt en de behoefte voelt om de omgeving een beetje op te frissen.

Weten welke trends steeds populairder worden, kan een goed uitgangspunt zijn: ontdek ze door hieronder te lezen.


Advertisement

1. Lichte omgevingen

1. Lichte omgevingen

Pinterest

Soms realiseer je je niet hoe een donkere en saaie omgeving een bron van depressie kan worden. Het binnenlaten van zoveel mogelijk natuurlijk licht in huis en het creëren van een prettige en ontspannen omgeving is ook van fundamenteel belang voor het psychofysisch welzijn. Als je dus de mogelijkheid hebt om de oppervlakte van ramen, deuren en glazen wanden uit te breiden of te vergroten, is het de moeite waard dit te overwegen. Wie dakramen heeft, moet ze zo vaak mogelijk schoon te maken, zodat ze ook echt hun werk kunnen doen.

Advertisement

2. Neonlichten

2. Neonlichten

Pinterest

Achter de spiegels (in b.v. de badkamer), onder de planken, langs de trap, om de profielen - ook aan de onderkant - van de meubels te benadrukken: neonlichten zijn een trend die heel echt in is bij jongeren, maar niet alleen bij hen.

... Ook om te decoreren

... Ook om te decoreren

Pinterest

Neonlichtbuizen worden zowel gebruikt als alternatief voor lampen en kroonluchters als voor lichtgevende decoraties om de woning te personaliseren.

3. Een mix van stijlen en inspiraties

3. Een mix van stijlen en inspiraties

Pinterest

Elk huis heeft de neiging een overheersende inrichtingsstijl te volgen en dit is zeker de veiligste manier om een warboel te vermijden. Maar niets houd je tegen om wat meer gewaagde combinaties te proberen, vooral wanneer je een evenwicht probeert te vinden tussen een rustieke look en modern comfort.

Vooral in een stadsappartement kan het een beetje te ver gaan om de typische uitstraling van een huis op het platteland, aan zee of in de bergen tot in het kleinste detail na te bootsen, zodat soms een compromis moet worden gesloten.

4. Het kantoor aan huis

4. Het kantoor aan huis

Pinterest

Smart working is een realiteit waar veel mensen steeds meer mee te maken krijgen. Dus ook als je geen hele kamer hebt om als kantoor in te richten, moet je er serieus over nadenken om ten minste één hoek van het huis te gebruiken als vaste, compacte en efficiënte werkplek. Een ruimte die steeds essentiëler wordt en als even onmisbaar moet worden beschouwd als de keuken of de badkamer.

Advertisement

5. Balkons, terrassen en patio's die het hele jaar door bewoonbaar zijn

5. Balkons, terrassen en patio's die het hele jaar door bewoonbaar zijn

Pinterest

Als je het geluk hebt een buitenruimte te hebben, kan je, in plaats van het slechts een paar maanden per jaar te gebruiken of het als een soort opslagruimte te gebruiken voor alles wat niet in huis past, het zo uitrusten dat het het hele jaar (of bijna) leefbaar is en het huis ook aangenamer maakt.

6. De schoonheid van gedroogde bloemen

6. De schoonheid van gedroogde bloemen

Pinterest

Gedroogde bloemen zijn niet alleen stukjes potpourri of herinneringen aan een of ander boeket dat je ontvangen hebt bij belangrijke gelegenheden: ze kunnen het middelpunt worden van prachtige florale decoraties die zo lang meegaan dat je ze zelf weg moet doen om plaats te maken voor iets anders.

Neem een kijkje in de tuin of op het balkon, laat je inspireren door de ideeën op internet en koop eventueel bloemen, of leer ze zelf goed te drogen, zodat je lang van hun schoonheid kunt genieten.

Advertisement

7. Granny chic: vintage inspiraties

7. Granny chic: vintage inspiraties

Pinterest

Een stijgende trend is die waarbij inrichtingsdetails die aan het huis van je oma doen denken weer in de mode komen (de zogenaamde "granny chic"-stijl): lappendekens, haak- of naaldwerk, geborduurde kussens, foto's en houders van voorwerpen die uit een ander tijdperk lijken te komen, net alsof het voorwerpen zijn die zorgvuldig zijn bewaard door een vroeger familielid.

8. De cottagecore stijl

8. De cottagecore stijl

Pinterest

De cottagecore stijl geeft het huis een romantische sfeer die doet denken aan het bucolische plattelandsleven. Minder gekunsteld dan shabby chic, geraffineerder dan de eenvoudige landelijke stijl en vol planten en groen, ook binnenshuis. Neutrale en ontspannende kleuren, veel natuurlijke elegante materialen waarbij soms een klein vaag kitscherig object dat naar het verleden verwijst, opvalt. Meer dan een interieurstijl, lijkt het een levensfilosofie dat betrekking heeft op de gehele omgeving.

Hoe zou jij je huis willen vernieuwen?

Advertisement