5 decoratietips om je keuken mooi en stijlvol te maken

door Natasja

16 Februari 2021

5 decoratietips om je keuken mooi en stijlvol te maken
Advertisement

Functioneel en gezellig: de moderne keuken wordt gedomineerd door eenvoudige lijnen, ruimten die efficiënt zijn ontworpen, maar zonder afbreuk te doen aan de leefbaarheid.

Meubels met een onopvallende afwerking die zich aanpassen aan elke inrichtingsstijl, een kookeiland om in gezelschap te werken of te eten, neutrale en rustgevende kleuren. Kortom, als je een ruimte ontwerpt om ook van gezelschap te genieten, zonder de smaak voor een moderne look te verliezen en dat met de tijd meegaat, kunnen de trends die op dit moment het meest in de mode zijn, die hieronder beschreven zijn, een nuttige leidraad zijn.

via Dulux

Advertisement

1. Meubels met eenvoudige lijnen

1. Meubels met eenvoudige lijnen

Pinterest

In de Angelsaksische landen staan ze bekend als "Shaker Cabinets", en het zijn meubels die bestaan uit vlakke panelen met centrale vakken die net iets meer verzonken zijn dan de lijst. Eenvoudige lijnen en niet te hoekig, functionele handgrepen: praktisch is het sleutelwoord.

Ze zijn zeer populair omdat ze bij de meeste kleuren passen, en dus bij bijna elke inrichtingsstijl.

Advertisement

2. Kookeiland

2. Kookeiland

Pinterest

Van de meest uitgebreide tot de meest eenvoudige, iedereen wil wel een kookeiland in het midden van de keuken, die niet alleen extra ruimte voor het koken en het opslaan van servies en keukengerei biedt, maar vaak ook een favoriete plek wordt om met vrienden en familie te zitten voor ontspannende en gezellige gelegenheden.

3. Houten vloeren

3. Houten vloeren

Pinterest

Met hoofdzakelijk neutrale kleuren voor de meubels, warmen de natuurlijke kleuren van de parketvloer (vooral licht hout, maar alle houtsoorten zijn mooi) de omgeving op en maken het gezelliger en geven de ruimte tevens een klassieke en elegante uitstraling.

4. Planten

4. Planten

Pinterest

Potplanten en -bloemen zijn steeds meer de hoofdrolspelers in onze huizen, ook in de keuken. Aromatische kruiden in hangende plantenbakken, kleine bloemen in decoratieve potten en vaashouders, maar ook grote kamerplanten die je niet zou verwachten in de keuken, worden steeds vaker "bewoners" van deze omgevingen.

5. Favoriete paletten: ontspannende en neutrale tinten

5. Favoriete paletten: ontspannende en neutrale tinten

Pinterest

De meest populaire kleurencombinatie is wit en grijs, in een landelijke (of beter nog boeren-) stijl, maar ook granieten of marmeren aanrechtbladen, scherpe zwart-wit contrasten (eventueel voor omgevingen met enkele vintage details), of de heldere, essentiële sferen van de Scandinavische stijl, en verder ruimtes met meer ontspannende en omhullende kleuren in een "coastal chic" stijl.

En hoe zou jij jouw droomkeuken willen inrichten?

Advertisement